RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Lst 2

<< < (2/10) > >>

Dorcolac:
sa npr ovim stvarima (koje su bile narucene) bi bio druga prica  (fiu)

http://prolineracing.com/bodies/2007-chevy-silverado-e-maxx-e-revo-revo-3-3-mgt/
http://prolineracing.com/performance-parts/scale-accessory-light-bar/
http://prolineracing.com/tires/road-rage-3.8-40-series-street-tires/

ivanmagd:
E ove gume su sjajne, licno mi se vise svidja voznja po asfaltu ili betonu, na travi je jako nestabilan i lako se izvrce, tako da bi se ovi farovi za krov veoma brzo izlomili, gledao sam veoma interesantan set za pravljenje on road auta od lst 2 , stavljaju se kraca i uza ramena na koje se kace amortizeri tako da se ceo model spusta i samim tim i teziste modela cime je i stabilniji, mislim da cu probati sam da napraim ova ramena od aluminijuma da vidim kako se ponasa kad je spusten.
Lst2 je model koji pruza mnostvo mogucnosti za upgrade i uzeo sam u obzir  tvoj predlog da mu stavim kvacilo sa kojim bi imao vecu krajnju brzinu, mada je i ovako velika krajnje brzine nikad dosta...
pozz

zajko:
Ciao Zajko ovde vidim da ti se dopada LST2 od Team Losi...
Imam jos 3 komada na lageru glanc nova neotvorena i gomilu nekih spare parts, original naravno/normalno, dacu sve to za nabavnu cenu, a same LST2 sam spustio na 450 E, tu su u Beogradu u klubu kod mene, mislim da je to sad ispod cene u USA...

Pozdrav Zajko 069/1029252

ivanmagd:
Posto sam skoro ponovo nabavio Lst2 ne bih ja bio ja kad sve ne bih rasturio u delove na pranje i podmazivanje, e sad jedna stvar me interesuje.
Od kako sam prestao u zivotu da popravljam ispravne stvari nemam vise gomilu problema ali se ipak pitam dali bi bilo dobro da preventivno otvorim diferencijale i menjac i proverim stanje maziva ili ulja sta vec ide? Verujem da je u diferencijalima mast i dali da ocistim sve od stare masti pa stavim novu ili ne? Koju mast da koristim, tovatnu ili grafitnu? Sta se dogadja sa amortizerima, jel se u njima menja ulje ili samo dosipa ako izgube nivo?

Jel se ball link-ovi na sponama i amortizerima podmazuju i ako da cime?

Ima li neko iskustva sa preradom Lst2 u neku racer varijantu, ako bi mu se stavile uze i manje (normalnije) gume i ugradilo sway bar napred i pozadi i skratio hod amortizera tako da se dobije na upravljivosti da bi eventualno mogao da parira manjim i okretnijim modelima?

Pozdrav Ivan.

matovic:

--- Quote from: ivanmagd on June 10, 2012, 12:27:12 AM ---Posto sam skoro ponovo nabavio Lst2 ne bih ja bio ja kad sve ne bih rasturio u delove na pranje i podmazivanje, e sad jedna stvar me interesuje.
Od kako sam prestao u zivotu da popravljam ispravne stvari nemam vise gomilu problema ali se ipak pitam dali bi bilo dobro da preventivno otvorim diferencijale i menjac i proverim stanje maziva ili ulja sta vec ide? Verujem da je u diferencijalima mast i dali da ocistim sve od stare masti pa stavim novu ili ne? Koju mast da koristim, tovatnu ili grafitnu? Sta se dogadja sa amortizerima, jel se u njima menja ulje ili samo dosipa ako izgube nivo?

Jel se ball link-ovi na sponama i amortizerima podmazuju i ako da cime?

Ima li neko iskustva sa preradom Lst2 u neku racer varijantu, ako bi mu se stavile uze i manje (normalnije) gume i ugradilo sway bar napred i pozadi i skratio hod amortizera tako da se dobije na upravljivosti da bi eventualno mogao da parira manjim i okretnijim modelima?

Pozdrav Ivan.

--- End quote ---

Evo ovako... licno nemam LST2 ali imam Savage-a (sto nije toliko bitno). Ja kad uzmem polovan model uglavnom prvo detaljno prekontrolisem sta mu sve fali ovako na oko... po tome mozes znati otprilike u kakvom je stanju i koliko je odrzavan. Nikad do sad nisam rasklapao sve do detalja vec uglavnom samo diff-ove... prvo. Zahebi mast vec uzmi silikonsko ulje (vidi po specifikaciji koja gustina), ima da prede i manje ce da se trose. Amortizere takodje silikonsko ulje, ako ne cure i ne "skripe" nemoj ni da otvaras :)

Shimovanje diferencijala takodje po potrebi proveriti i uraditi ako ih vec otvaras... sve ostalo... vozi i uzivaj pa kad nesto crkne onda tek menjaj.

Sto se tice race varijante... ne nikako  :sljus... ja sam to pokusavao sa savage-em i dao gomilu para (dok nisam naucio) bud zasto.... ako hoces race varijantu onda uzmi neki truggy RR i zavrsio si posao.

()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version