RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Flybarless
SaleR:
Ma takav nam je hobi Miso, ali eto mozda je vec ovaj moj iz Veternika i umesao prste... Naime, posto je danas lepo vreme otisao sam na moju livadu da nparavim par letova sa Protosom. Obzirom da se motor na Protosu greje vrlo jako (kazu tako treba), posle prvog leta ostavim ga da se malo ohladi, a ja idem da prosetam da pokusam nesto da nadjem od onog sto mi se razletelo pri roslom padu. To su dva dugacka linka i ona aluminijumska polugica koju mi je bilo zao da isecem, a koja je i napravila problem (jedna je ostala zakacena za swosh plate). Znao sam od prilike da je to trazenje igle u plastusena ali rekoh kada vec cekam da cekam sa razlogom... I naravno ja sam uspeo da pronadjem iglu u plastu sena i naravno da sam pronasao tu aluminijumsku polugicu! Tako da cu veceras uspeti opet da sklopim Mini Titana pa sutra opet na livadu..
Inace sada kada sam upisivao koliko sam danas leteo ispostavilo se da je taj prvi let bez flybar-a sa Mini Titanom ustavri 400-ti let sa njim!
SaleR:
Evo prepravke su gotove.
Konacno sam skratio i polugice, pa sada nece vise kaciti nizasta.
Posto nisam uspeo da zabusim rupe u slomljene srafove (vrlo su tvrdi i naravno vrlo su mali) izbusio sam nove i urezao M2 navoj.
Sve to kompletirano, a ne sklopljeno izgleda ovakako.
Kada sam sve sklopio izgleda ovako.
Ovako to izgleda kada se sve postavi na osovinu.
Napokon ponovo sklopjena FlyBarLess glava.
No i posle svega mojim mukama nije dosao kraj. Naime, kada sam krenuo da testiram glavu primetio sam da u nekim krajnjim polozajima (maksimalni pozitivni ugao i pun elevator) linkovi dodiruju ta dva crna srafa koja su na slikama. Onada sam morao da potrazim dva srafa M2 sa manjom glavom. Posle male potrage i pronalazenja istih, dobio sam da srafovi prolaze tik pored linka i ne diraju ga.
To sam sve radio do sinoc u 2:30 i jutros do 11h kada sam i otisao da isprobam helikopter.
Prvo da kazem da je ovj put Mini Titan vracen u jednom komadu i da su 2 leta prosla sasvim zadovoljavajuce. Bilo mi je jedino strasno ,da ne kazem neku ruznu rec, neprijatno kada sam uradio prvi rol. Taj rol je uradjen ali je trajao citavu vecnost. Posle, kada sam se vratio u radionicu procitao sam u uputstvu da sam ukljucio normal mod koji je ustvari vrlo usporen, a ja sam jos smanjo Dual Rate, tako da je radio rol jako jako polako. Naravno to isto je vazilo i za petlju.
Sve u svemu vrlo stabilno letenje i poprilicno precino!
Upravo sam zavrsio i sa konacnim podesavanjima MICROBEAST-a i cekam prvi lep dan da isprobam kako ce sada da reaguje.
misha:
cestitke. i za uspesan let a i za fenomenalne slike.
SABURO:
Iako pola stvari oko helikoptera ne razumem, uvek ispratim ovaj topic kada se pojavi nesto novo..drago mi je da je sada sve proslo uspesno i da si sve ovako fino prikazao u slikama i tekstu.
Samo napred
(pijemo)
SaleR:
Hvala Miso i Nikola,
Pa nadam se da ce sada biti jos lepsih letova, jos kada bi uspeo nesto da napravim da mogu i da snimim koji let bilo bi super...
Slike nisu nesto posebno samo sam stavio polukruznu pozadinu i to je sve. Nema dodatnog svetla, expozicija je automatska itd..
Dobar mi je bio i pre neki dan Srpska Posla, slao sam mu neke slike delova i covek me pita da li ja to imam fotografsku radnju.. Nemam Nikola, samo se malo vise time bavim pa volim da nesto kada radim da uradim ko svet..
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version