RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

EXTRA 300 25%

<< < (2/5) > >>

marko:
Potpono si u pravu ''Glider".
Vezba cini majsora.
Servoi su futaba s3305 na  6 volti.

zajo:
Zdravo Marko.Ako nekad opet otvoris svoj post ja bi te pitao kako ide sa Extrom,i ako mozes da okacis neke fotke ili video bilo bi super.
Pozdrav.

marko:
Pilotska je tuga pregolema ...
Velika Extra je u Beogradu, a ja sam u Egyptu.

Ovde letim helikopter i malu Extru sa .50 motorom.

Na prolece sam u Beogradu, pa mozemo da se organizujemo i letimo zajedno.
A ako neko dodje u medjuvremenu do Egypta, dobro dosao!

Ne bih da otkrivam "rupu na saksiji" ali sto je avion veci, to je njime lakse leteti.
Tako da tvoj yak sa Saitom ce leteti super.
Ne znam kakvo ti je iskustvo, ali ako si leteo niskokrilce sa simetricnim profilom krila, sa ovim velikim neces imati nikakvih problema.
Smanji otklone i avion ce se ponasati kao pocetnicki akrobatski avion, a sa maximalnim otklonima imaces 3D monster!
Dan bez vetra, pokosen aerodrom i gas do daske!

zajo:
Hvala za poddrsku.Mislim da si u pravu za velike modele.I ja cu biti otsutan nekoliko meseca,tako da tek na prolet cu moci da dignem YAK.A za druzenje u BG:moze.
Pozdrav.

Miki Va:
Da ne otvaram novu temu , isti model drugi setup.
Dakle model sam poodavno nabavio od naseg letackog 3D asa Marka koji ga je max. sacuvao i bio je u top stanju .Model sam kupio skroz klot bez motora i elektronike sa namerom da sam napakujem setup koji mi odgovara. Nisam zurio i u hodu sam vise puta menjao sto motore sto servoe napajanja ma sve zivo i na kraju sam postavio sledece...

motor je rcg30ccm:
Prop Speed: 1500 ~ 9000rpm
Max power: 3.9hp / 2.9kw
Suggested prop: 18x8, 18x10, 19x8, 20x8 (standard two blade prop)
Ignition: DC-CDI (computer controlled auto advance electric ignition system)
Elisa: trenutno 19x8 ali experimentisem i sa 18x8 jos nije konacno resenje
Servoi: 4xBMS-620MG High Torque Servo (Metal Gear)Weight: 50 grams / 1.78 oz
Torque At 4.8V: 9.1kg-cm , 126 oz-in
Torque At 6.0V: 10.6kg-cm , 144 oz-in
Speed At 4.8V: 0.15sec / 60 deg at no load
Speed At 6.0V: 0.13sec / 60 deg at no load
i za gas koristim 1 grapunerov brzi servo (ne znam sad napmet model)

baterija za el. paljenje je LiPo 2s 2200 koja ide preko ubec-a na 5v

baterija za napajanje LiFe 2s 2500 direktno bez ubeca ali ide na plocu na koju je povezan risiver i svaki servo vuce struju preko nje a ne direktno iz risivera (domaca radinost powerbox-a - radi odlicno )

Takodje u modelu je i modul za temp. motora (na displeju ispred pilota) i kontrola obe celije baterije motora a ubacio sam i Quanum telemetriju za baterije u modelu.

Zadnji tocak sam promenio i stavio sullivanov sistem..

Sve to letim sa Jr DSX7 ...
Evo kako sve to izgleda sad

Veoma sam zadovoljan kako sve ovo zajedno radi :Model je brz poslusan ima solidnu rezervu snage, i nudi velike mogucnosti da se precizno rade evolucije (naravno u dobroj trenazi) a istovremeno se model leti prilicno opusteno i bez cimanja, jos uvek se navikavam na njega i radim neke sitne korekcije ali u sustini to je to.E da def. nije za 3D (mozda sa 50ccm) ali ja ne preferiram tu vrstu letenja tako da mi to i nije mana.Motor RCG30 se odlicno pokazao odradio je par rezervoara na zemlji ostalo u vazduhu,vrlo lako pali i nikad se nije zakasljao  :mhm

Ima snimaka i jos fotki ali sve nemontirano bice ...

Pozz Miki  (pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version