RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
rcg 52cc
grebic:
Da li je neko imao iskustva sa ovim motorom? I u opste narucivanjem ovako velikih motora iz HK? Motor je jako jeftin pa sam sumnjicav po pitanju kvaliteta. Naravno da bih ga pre prvog paljenja i razradjivanja rasklopio i pregledao, ponesto zamenio... Zanima me da li to u opste vredi uzimati posto ja oko SUS motora ne znam ali apsolutno nista, a struja mi se popela na (___)
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9616&Product_Name=RCG_50cc_Gas_Engine_5.2HP/7500RPM
hvala
magic:
Predji na vece modele na struju :).
Svi SUS motori imaju nezgodnu tenedenciju da se ponekad ugase, sto moze biti jako lose ako si nisko. Sa motorima iz kine ima pomesanih iskustava, neko je prezadovoljan a neko besan. Ovde puno i sreca igra, narocoto kada je ovako niska cena u pitanju ...
poz
grebic:
Umeju i baterije da crknu u letu tako da je to tu negde po pouzdanosti. Velika prednost benzinaca je duzina leta. sa elektro i pored tajmera na stanici sam non stop pod pritiskom. I taman kada mi je najgotivnije da letim zapisti tajmer pa na sletanje. I za neko ozbiljnije letenje struja je preskupa. Kao sto rekoh zamenio bih lezajeve, kariku...i tako jos po nesto, pa me zanima da li bi se tako sta dobilo ili je kupovina potpuno neopravdana
coka:
Pozdrav
Ohrabrujem te svim srcem da zakoracis u sus motore.
Iskustva sa Kinezima su svakakva. Neko je prezadovoljan a neko...
Licno imam nekoliko kineza i zenoaha, i sa malo rada, kinezi mi rade savrseno. Sa Su 31 imam oko 70-ak letova bez i jednog gasenja. Zenoahe vozim na helikopterima, ali nije tu bas bilo sve bez problema...
Tako da nije ti ni zenoah garancija da ce sve raditi kako treba.
Ipoak je zvuk i dim koji vidis iza aviona sa sus motorom, prava stvar.
Pusti Nikolu Teslu i ostale elektrase.
Ogradjujem se, ipak, da je ovo moje misljenje.
Posto je motor jeftin, da ne kazem dzabe, mislim da je upustanje u ovu pricu vrlo pameyno. To sto ne znas nista o tome, samo ce ti uciniti sve vrlo interesantnim, dok budes ucio.
Kakao bi inace i naucio nesto novo ako ne probas.
grebic:
To stoji. Ko ne proba, ne zna. Hvala Coko. Naravno da je prava stvar, jos pogotovo sto letim malo agresivnije i zaista nisam zadovoljan strujom. Promenio sam samo ove sezone 5 osovina, a elise su mi bile savrseno izbalansirane. Do duse, jeste da je u pitanju TGY ali ni sa Hackerom nije nista bolja prica jer kosta ko Sv Petra kajgana. Benzinci su opet prica za sebe. Sve ono sto sam citao na netu me navodi ka ovako nekom motoru. Jer, kao sto rekoste, ni sa mnogo skupljim motorima, niste 100% sigurni. Ima slucajeva gde otkaze i MVVS i zenoah i DA...koji su visetstruko skuplji od ovog Kineza. Mene samo brine kvalitet tog motora. Kvalitet klipa, radilice...da to nije neka mekana legura da mu nema pomoci
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version