RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
rcg 52cc
misha:
he, he. mi o vuku a on slusa. bas sam mu malopre napisao da su tvoja iskustva pozitivna sa kinezima. bese na zero-u je bas taj samo 26cm
Sava:
Imam dosta iskustva sa motorima na tečno gorivo, mogu Ti reći da su kinezi veoma podigli kvalitet motora, ovaj je sigurno dobar i najsnažniji u svojoj klasi. Obzirom da smešu puni direktno u karter to je velika prednost u pogledu snage i sigurnosti u radu.Neznam zašto se bojiš da će se motor ugasiti - hoće ako ostane bez goriva. Strogo se pridržavaj uputstva koje dobiješ sa motorom i NEMOJ nepotrebno dirati igle na karburatoru. Inače jednom naštelovan benzinac netreba dirati nego sipaj gorivo i leti.Tehnologija izrade savremenih motora je takva da oni ne zahtevaju ni neko dugo razrađivanje, naravno da ga nećeš odmah makimalno teretiti i vitlati previsokim brojem obrtaja. Cilindar, klip, radilica su od standardnog trimera za košenje trave, a blok urađen od bloka aluminijuma na CNC mašini.
Imam od iste firme motor od 26ccm .
Kako ćeš proći sa carinom, to je drugi par pantalona.
mirce:
Probaj na RC Univers-u (www.rcuniverse.com), ima deo samo za motore i možda je neko izneo svoja iskustva o motoru koji te zanima. Ipak, ni to nemoj uzimati mnogo "zdravo za gotovo"...
Google takodje nije loša opcija u "pretrazi"...
Na kakav model misliš da staviš taj motor?
Kineski motori koji se recimo kupe u Lindingeru ili Schweighoferu su motori "prve klase" i obično rade savršeno. To znam pouzdano, jer su mom prijatelju to rekli prodavci iz Schweighoferu. Motori su posebno birani. On je tamo kupio par kineskih motora (DLE-a) i svaki je radio dobro...
Kad kupuješ "direktaša" iz Kine može svašta da ti stigne...
Mislim da su i Kinezi "navežbali" izradu motora i da motori više nisu kao oni od pre par godina, gde se skoro svaki novi motor morao prvo rastaviti i "doraditi" da bi radio kako valja.
Ipak, i dalje ostaje pitanje kvaliteta materijala od kojih su motori napravljeni...
Moje mišljenje je da dobro i jeftino nikada nije išlo zajedno...
Pozdrav
Mirče
grebic:
Sto se tice modela bice Katana od 2m raspona. Dosta sam citao na netu o tim motorima pre nego sto sam pitao ovde. I bas zbog osobina koje je naveo Sava sam i odabrao ovaj model motora. To me i brine, sto svasta moze da stigne. A u to *svasta* se plasim da se ne sakrije nesto tako sitno da necu moci da koristim motorce. Zbog toga i pitah ovde, posto znam da kod nas ima sve vise i vise benzinaca. A u Cacku bas i nemam koga da pitam nesto vezano za tako nesto. Svo znanje koje imam je teoretsko, i uglavnom sa neta
grebic:
O carini ne bih razmisljao do dana kada stigne kod nas. Do sada sam prolazio kao bos po trnju. Ali i da bude kao cena motora isplati se, jer iz Madjarske DL55 ne moze da se dobijue ispod 350e
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version