RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
auto rotacija
sermilan:
Evo kako to izgleda u stvarnosti, školski primer uspešnog prizemljenja autorotacijom
poz. M.
jrlotpi:
postovanje Misho ,u 13 redu mog pisanja je napisano
Neposredno pre sletanja treba zaustaviti linijsko kretanje i brzinu poniranja i sleteti.
nisam naglasio ovaj deo iz koga se moze zakljuciti da za zaustavljanje poniranja znaci ici u pozitivan otklon.
nisam namerno naglasio kada je taj trenutak jer to je stvar vezbe i procene.
Sale je opisao jednom prilikom da sletanje auto rotaciom ima putanju sletanja kao znak NIKE.
robi:
Zadnjih 4 helikoptera koja sam promjenio su radili autorotaciju... Hirobo lepton,trex 500,protos,trex 600.
kod svih ovih modela je negativni korak bio oko -4 ali definitivno je lepton pri flare-u nakupljao okretaje ko lud! i imao sam kinetike u rotoru ko dre.a!
trex 500 je ko cigla ...protos isto nije loš a trex 600 s obzirom na masu sablji stoji i stoji i stoji...
U 5 godina letenja samo jednom sam zbog puknuča remena uspio izvesti auto... uspješno sve ostalo su bila razbijanja kojih je bilo preko stotinjak.
ufff... kad se ovog sjetim...totalno opušteno i bez straha od greške (danas nije baš tako)
jrlotpi:
Robi leteo si Copter x kakav je on za vezbanje autorotacije
pa svaki let si zavrsavao autorotacijom
robi:
jojjjjj pa ja sam zaboravil da sam imao maloga...(mislim coptera x :sljus)
sa tim malim klasama 450 i manje moraš biti opaki frajer jer zbog male mase sablji kinetička ...vrlo mala pa nema popravaka i "trajanja" jednom sam sa wespwnovim 450 trexom napravio autorotaciju bez razbijanja ali je izgledalo ko da je cigla pala.Naravno Szabo i ostali luđaci rade ako treba sa takvim malim ako treba i inverted auto,ali mi nismo ni blizu te kategorije ???
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version