RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Farbanje kabine (uz malu pomoc mojih prijatelja)
SaleR:
Odlicno Bato! Bas si ga dobro ofarbao! Sad izgleda mnogo lepse!
Sale
SABURO:
Prelepo opisano, osmisljeno i uradjeno..Sjajno!!! (res)
IVAN3D:
I jos jedno pitanje koliko je kostao materijal?
Ja nema air brush mada u tazbini imam veeeeliki kompresor samo ne znam dali je on prejak ako recimo nabavim pistolj?!?
Mada mogao bi da probam i varijantu sa sprejevima stim da onda ne bi mogao da se zezam sa detaljima.
Takodje interesuje me izrada tih slovnih oznaka (imao sam priliku da se bakcem sa tim na modelima sa kojima sam se takmicio) s tim da verujem da je ovo prilicno tanja folija i ima li je recimo u srebrnoj boji.....
Pozdrav
()-()
mirce:
Ivane, koliko su koštale farbe i ostali materijal, ja ne znam tačno, ali mislim da je to bilo oko 2000-2500 din. Bata će ti to bolje kazati, pošto je on kupovao farbe, katalizatore, razredjivač, krep traku, foliju za maskiranje...
Ja sam mu gitovao i ošmirglao kabinu i potom je špric gitovao. Nakon toga je nanet Plastofix... Sve te stavri nije morao da kupi, pošto sam ih ja imao...
Pritisak za air brush ne bi trebao da bude veći od oko 1 atmosfere. Ako na velikom kompresoru imaš ventil za regulaciju pritiska, verovatno možeš da ga smanjiš...
Bitnije ti je kako ćeš air brush povezati sa tim kompresorom...
Air brush kod nas na Najlon pijaci košta 2000-2500 din...
Nalepnice, tj. slova, sam Bati pravio na mom cutteru. Folija ima u raznim bojama, ima i srebrne. Slova su lepljena pre lakiranja kabine, a kad se sve izlakira, dobiju se lepi prelazi...
Oko pripreme za farbanje i samog farbanja ovakve kabine ima dosta posla... Veruj mi samo na gitovanje i šmirglanje, pre prve bele osnovne boje, utrošio sam skoro dva sata rada...
Najvažnije je maskiranje, tj. zaštita kabine da ne ofarbaš, nešto što ne treba...
Koliko boja, toliko i "maskiranja"... Ovo je "najpipaviji" proces...
Kad je sve ofarbano lepe se nalepnice i na kraju, Golub, koji ima profi komoru i pištolj za farbanje, lakira sve. Air brushem ne možeš lakirati, to se mora odraditi sa pravim pištoljem za farbanje i to bar u dva tri sloja...
Možda ti je jeftinije da ti ja sve ovo odradim a, ako te interesuju detalji javi mi se na PM...
Pozdrav
Mirče
batans:
Ima on i veceg brata u Beogradu, samo se taj nesto stidi, nesto se snebiva. Mi klinci smo uvek manje promisljeni ali zato i hrabriji pa cim lepsi dan a mi na ulicu.
Svima koji ovo pogledaju, a i onima drugima, puno pozdrava, Bata Stepanovic
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version