RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Katana 2x2
SABURO:
--- Quote from: Miki Va on January 24, 2011, 02:40:56 PM ---Po avataru bih rekao da si mladji momak pa samim tim procenjujem da sam svoj prvi rcmodel poleteo mozda i pre nego sto si ti rodio,sto ce reci imam prilicno iskustva u modelarstvu a retko pisem napamet.Ako vec hoces da poducis nove modelare onda postavljaj stvari na pravo mesto.Vec sam napisao ranije u ovom projektu ima puno nepoznatih a motor se ne stavlja napamet i po proceni broja kubika vec po snazi/tezini motora i konstrukciji modela.
Ja sam coveku predlozio jeftin modelarski motor od 26 kubika kao alternativu njegovom 50 kubika od motorne testere od koga je ovaj manji verovatno jaci (ili su slicne snage) a dosta laksi.Nije bilo reci o modelarskom benz. motoru od 50ccm i 5,2 ks ili nekom slicnom.
Takodje kazes model ima 4kg sa ovim motorom od 50ccm imace 6kg naravno ali sa motorom od 26ccm imace 5,1kg zar ne? a opet navodim verovatno su motori pribliznih snaga jer im namena nije ista (modelaski-testera) i sa kojim ce bolje leteti u ovoj kombinaciji ?
Ok covek je rekao hoce da se poigra i experimetise to je nesto drugo ali onda tako i ti gledaj na stvari.
--- End quote ---
U pravu ste, ipak je ovde bitno ko je od koga stariji. Moracu da promenim avatar. Ostatak teksta ne zelim da komentarisem..
Dejan Dobricki:
galileo svaka cast samo pichi model je na mestu motor za njega mozda nije, bitna je draz sastavljanja pa makar i pogresio a sto se tice komentara oko pouzdanosti motora ako izuzmemo mehanicke delove molim te da ovo ne uzmes kao uvredu nego samo kao savet no , i nije bas tacna pored mehanike ima i konstruktivne karakteristike gde su dvotaktni motori veoma osetljivi smesa ili ti kriva smese njena kriva koju mora i karburator da prati ,sto mozda karburator koji mozda imas ne moze da prati ovo kazem jer rece da si stavio drugi pa iz svih tih razloga konverzije moze doci veoma lako do pregrevanja gde svecica strada kao i sijalica itd itd u svakom slucaju pazi na sve ove stvari sto sam ti naveo ali svidja mi se to razmisljne u svakom slucaju kada zavrsis stavi na forum pa da vidimo kako si uspeo, inace walbro karburatora imas milion vrsta za jednu kubikazu bas iz razloga konstrukcije motora nisu svi naprimer motori od 30 ccm isti
poz
adam:
miki va, kako vidim jako se razumete u modele, po vasem misljenju uzmemo neki bmw od 3000kubika , pa lepo izbacimo taj motor i stavimo motor iz jugica, pa bice i taj dovoljan jer je mnogo laksi zar ne??? malo razmislite sta ste rekli!!!
galileo5:
Nema nepoznatih, model je taj iz naslova, raspona 2020mm, duzina 1990mm, povrsine 89dm2, predvidjen 50cc i tu je kraj.
Sto se tice tezine isti taj model u elektro varijanti je 6620gr sa 2P12S A123 i Dualsky 6360 CA11 sa, kako kaze 10kg potiska... prema tome....
Teziste hoce biti problem ali cu iz tog razloga repne servoe planirati poslednje i videti gde ih postaviti, kao i nesto od elektronike, npr baterije...
A sto se tice carba, skinut je sa isto takvog 50cc piston-ported trimera za travu, a cdi je cdi i tu ne mogu nista menjati sem ugla paljenja.
Svestan sam ja rizika i losijih performansi ali to je neka prica koju bih zaokruzio na jedini za sada moguc nacin ...
10-ak godina se bavim auto-gas instalacijama i znam o cemu je rec kad su u pitanju temperature i smesa, obecavam, nastelovacu carb gas analizatorom ! (pijemo)
Miki Va:
@SABURO
Izvini ako sam te necim uvredio ,nije bila namera .Znam da si odlican modelar ovo je samo sukob misljenja nista vise,popicemo pivo na livadi i zaboraviti ovaj nesporazum (pijemo)
@Adam
Znam sta sam napisao :mhm a ja nisam poredio babe i zabe no nebitno.
Izvanjavam se Galileu na off-u odjavljujem se iz topika praticu nastavak ovog odlicnog projekta.
()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version