RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
JU 87 Stuka
englez:
Ja salim. :_D
Mnogo 'scratch built' avioni ne leti nije samo zbog 'centre of gravity', but also because of a too high 'All up weight'
mirce:
Ko voli da pravi modele, Zirolijeva Štuka je pun pogodak.
http://www.ziroliplans.com/ziroliplans/cat_frameset.html
Model nije preskup, veliki je (100 incha - 254 cm raspona krila), nije težak (oko 12-24 kg) i leti veoma lepo i lako...
Nema skupih delova tipa trapovi, pneumatika...
Ne trebaju neki "giga mega" servoi...
Ne trebaju Power Boxovi...
Idealan motor je Zenoah G 62, čika Dule ima ganc nov u kutiji i hoće da ga proda, tako da se i to može jednostavno rešiti...
Kit možete kupiti direktno od firme što ga seče, pa onda bude još jeftiniji...
http://www.laserlizard.com/
Naravno, treba jedno 1500 evrića, ali za te pare dobijate "čistu ekskluzivu", model koji nema svako i ulazite u svet velikih warbird modela...
Razmislite o tome. Vidim da ima mnogo ljudi ovde na Forumu koji se "lože" na Štuku.
I na kraju, od mene imate svu nepohodnu pomoć oko izrade modela, a mogu da vam model i napravim (naravno uz dogovor)...
Pozdrav
Mirče
Anakin:
--- Quote from: mirce on September 20, 2011, 11:00:02 AM ---Ko voli da pravi modele, Zirolijeva Štuka je pun pogodak.
Model nije preskup, veliki je (100 incha - 254 cm raspona krila), nije težak (oko 12-24 kg) i leti veoma lepo i lako...
--- End quote ---
Pa joj se jos nakaci sirena i u poniranje do besvesti...
Ja sa svojim letackim "iskustvom" o tako necemu mogu jos uvek da sanjam (ili bolje da bacim pare kroz prozor) ali, za sada pitanje na dugom stapu, jel' ponuda za pravljenje aviona vazi samo za JU 87 ili i neki drugi model ponudjen na Zirolijevom sajtu? (PT-17 mi je opako zapao za oko)
mirce:
Ponuda važi za bilo koji avion...
A što se tiče letačkog iskustva, sa malo pažnje u vazduhu i pomoći nekog iskusnijeg modelara u okruženju, veoma brzo možete leteti sasvim solidno...
Anakin:
--- Quote from: Schwab on January 31, 2011, 05:19:21 PM ---Stuka ima jako zanimljiv mehanizam za otpustanje bombe (ispod trupa) koji izmesti bombu ispred hladnjaka pri poniranju.
Isto tako postoji prozor izmedju pilotovih nogu za pregled cilja pre obrusavanja.
To Mirce mogu da budu mnogo lepi detalji .... :)aplauz
--- End quote ---
--- Quote from: mirce on January 31, 2011, 09:48:51 PM ---He, he... samo me vi "ložite", znate da meni "mnogo treba"...
--- End quote ---
Kada sam video prvih 20ak sekundi odmah sam se ovog posta setio. Mada, ovo ne vazi samo za Stuku. :big smile
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version