ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Ciklus Punjenja i Praznjenja baterija NiCd/NiMh

<< < (3/3)

soprano:
Vec sam ukljucio da mi radi ciklus na man modu, za sad puni kako treba. Nego ono sto mene muci sa ovim punjacem od kako sam ga kupio je sledece. Delta peak nece da mi prepozna kad je baterija puna, znaci punio bi u nedogled, uvek sam morao sam da ga iskljucujem. A stvarno ne znam zasto nece to da radi. Vidim da kod nas masa ljudi koristi ovaj punjac i svima sljaka kako treba. Znaci stavim NiMh bateriju sa 4 celije od 2000 Mah da se puni sa 0.2A i nece da prekine punjenje. Vidim ja tamo da je pose 12h naguralo preko 2600Mah i onda ga sam iskljucim, i sve tako. Zna li neko u cemu je problem?

Citao sam po netu i trazio problem i naisao na neki tekst u kome pise da delta peak nije pouzdan kod malih struja punjenja i ne moze da prepozna taj pad napona, ja sam cak stavio delta peak na 5mv (default bi trebalo da bude 7mv) da bi bio precizniji kod manjih stuja ali slaba vajda. Ako neko zna sta je ovde problem resio bi mi sve muke :D hehe

n.artur:
Ja sam imao slican problem sa istim punjacem i NiCd baterijom, medjutim to se desavalo kada sam isao samo na charge, u procesu prvo discharge pa charge sasvim je lepo prepoznavao punu bateriju. Tako da probaj prvo da je praznis pa onda punis. Nadam se da ce pomoci.

miša2002:
Prvo-vrati na default
Drugo- postavi da ti se isključuje na 2.000mAh
Treće-vreme punjenja ograniči na 600min
Četvrto-ove baterije obavezno puni sa uključenom termo-sondom
               Na kraju ciklusa se strahovito zagrevaju i ako nešto nije u redu sa punjačem, samo se "ispuše"...

Postoji i velika mogućnost da ti baterije ne valjaju. Pogotovu, ako su bile "hladne" po tvom punjenju od 2.600mAh.

Pozdrav
Miša

ivanmagd:
Prvo procitaj Magic-ov post u ovom topiku....
Podigni struju punjenja na 0.3A i stavi na AUT mode.
Pozz

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version