RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
došlo vreme za kupovinu
RAVEN:
Čestitam i nek je ovaj put sa srećom
jrlotpi:
--- Quote from: vidoja on March 04, 2011, 05:46:24 PM ---evo da se pohvali,jutros je stigao.
sve je počelo ovako
a tu je i moja eskadrila
JRlotpi kaži mi jel normalno kada ga prikačim da bateriju da se čuje onaj servo na ruderu stalno kao da stalno nešto radi.
--- End quote ---
ako cujes zujanje servoa to je ok malko mrdni palicu i smirice se ,pa kad mrdnes rep opet ce se javiti pa ponovi.
obrati paznju da ti servo ne pravi veci otklon u neku stranu a da je mehanicki dosao do granice tada servo moze da pregori.
na giru imas da podesis limite otklona servoa.takodje i na stanici imas travel adjust gde mu zadas maxsimalne otklone u levo i desno
i kada stelujes servo repa gledaj da ti servo arms bude pod uglom od 90 stepeni u odnosu na pushrod u tacki gde drzi stabilno rep.
ovako napisano deluje komplikovano ako zelis detaljnije kontaktiraj me na pp za detalje
jrlotpi:
Izvini nisam citao gornje postove to je RTF helikopter ,ili gresim
Sigurno je podesen kako treba,
limit i traveladjust proveri tako sto pomeris palicu levo i desno i vidi da li zapinje u krajnjim tackama
posto je RTF sigurno je sve ok
a to zujanje je normalno podmazi malo osovine i klizace da imas sto manje otpore na repu i servo ce lakse da dodje u zadatu tacku i
nece zujati ili kao sto sam ti rekao cacni malko palicu i prestace do sledeceg pomeranja,
repni digitalni servo stalno vrti nije nista strasno
vidoja:
za sada sam prezadovoljan sa copterom samo nisam baš najzadovoljniji sa šrafovima i onim imbusima što stižu uz model,jako lako šrafovi prokližu a i imbusi se izližu.kaži mi sad kako da koristimonaj lenjir za trimovanje(ne treba mi jer je ovaj rtf i već je podešen) čisto da znam.sad cu da se pozabavim sa ranijim savetima kako da uz postojeći kabel osposobim simulator i da počnem da vežbam.
jrlotopi hvala puno na savetima i pomoći,da tebe nije bilo verovatno nebi bilo ništa od ovoga
jrlotpi:
bilo mi je zadovoljstvo
ako je RTF a jeste ,to je podeseno
ako si iz BGD pokazacu ti kako se odredjuje da ne pisem jer cu se sigurno zeznuti u pisanju
bitno je kada proveravas PICH elisa ili otklon + ili - da ti gas bude iskljucen na stanici
zato sto kada dodajes palicu palis motor i povecavas mu obrtaje istovremeno i menjas otklon elisa e a da bi podesio otklone moras iskljuciti gas da se nebi motor palio jer elise moraju da stoje da bi izmerio ugao izmedju elise i FLY bara (male lopatice)
Kupio si odlican hely nediraj ga samo ga gledaj za to vreme leti simulator neki.
ako hoces ja cu sutra leteti na IMR stadionu u Rakovici pa mozes doci da popricamo sve sto mogu da ti objasnim
nabavi imbuse sa istog sajta dobrog su kvaliteta i neces imati problem sa proklizavanjem
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version