RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Okto2
fenix:
Darko (pijemo) sto se tice emisija o modelarstva i RC letenju na TV ovdje kod nas u zadnje vrijme nas samo salijecu TV ekipe :big smile oni popune svoje praznine u svojoj programskoj shemi a nama kao sto rece besplatni marketing :mhm.Danas smo organizovali letenje da bi dvije TV ekipe snimile priloge za emisije tako da ce ovaj put biti prica o RC letenju a manje o snimanju ;namig tako da ce ta emisija biti emitovana u utorak ili u cetvrtak opet u isto vrijeme (pijemo)
SaleR:
Nakon malo doterivanja Zolijev okto sada izgleda ovako...
Nadam se da ce Zoli odgovoriti na postavljeno pitanje...
Sale
norrin radd:
Evo da odgovorim, sve je rucni rad, seceno bez cnc.
fenix:
Od kad je OKTO poletio poslije probnih letova uslijedila je i proba sa GoPro kamerom cisto da se vidi da li ima vibracija,koliko zahvata nogare...Takodje sam probao i novi video link na 5.8GHz koji radi odlicno. GoPro sam postavio na nosac baterije bez ikakvih sundjera.Na nosacu baterija imaju gumeni damperi i to je to.Kad sam pregledao video nisam mogao da vjerujem da nema nikakvih vibracija.Sta reci nego fantasticno.Naravno nogice nisam mogao izbjeci jer GoPro bash hvata (:sok:) Posto za sada imam karbonski nosac za manje kamere dok ne stigne nosac za teze kamere,njega sam iskoristio za sada da nosi GoPro.Naravno umjesto mikro servoa stavio sam Graupnerove standardne servoe i poslije podesavanja zadovoljan sam kako radi u sprezi naravno sa Flight Ctrl.O ovome nosacu, slikama i naravno videu iduci put,a sada evo video.Nasa test lokacija i mi :big smile (pijemo)
darko:
Odlicno ce to biti !
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version