RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Albatros - prepravka na elektro model...

<< < (6/7) > >>

cheky:
Ti bas brines.Lepo je to. Oces da me prifatis za prijatelja na JU TUBU pa da te i LAKUJEM ?

saxpg:
Konacno! Juce smo napravili prvi let sa prepravljenim Albatrosom. Jos uvjek sam pod utiskom, ovaj model je vrhunac svega sto sam do sada dozivio u modelarstvu. Kada sam zavrsio prepravku prije par mjeseci, otisao sam jedno vece da ga probam, i onako u svoj brzini napravio pocetnicku gresku. Posto sam na licu mjesta prepravljao nesto oko servoa elerona, nisam provjerio kako sam prikljucio kablove koje sam skidao par puta i desilo mi se da sam zamjenio elerone. Kreten...Tada je jedrilica poletjela i pala na lijevo krilo, odmah posle polijetanja.
Posle ovoga zamjenio sam osovinu motora, i zakrpio trup koji je samo napukao na jednom mjestu. Prije par dana Djole je citav trup ofarbao u metalik boju koja ima nijansu slonove kosti, i sve je ispalo nevjerovatno dobro. Juce sam ponio krila za Ulcinj i otisli smo da ga probamo jer tamosnje letiliste ima jako lijepu travu. Vrijeme je bilo idealno. Iako je Albatros dosta tezak Turnigy 4240 ima savim dovoljno snage da ovaj model jako fino penje. Potrosio sam dvije baterije i kao sto rekoh odusevljen sam, koliko preciznoscu i brzinom kojima model leti, toliko i zvukom koji proizvodi kada ima malo vecu brzinu. Mislim da zuk stvara folija koja je malo dvojena na napadnoj ivici. Evo nesto slika i video.

Ovdje je i video, obavezno pogledajte od 2:50 gdje se cuje zvuk kada proleti sa ugasenim motorom

Mirce molim te prenesi jedan veliki pozdrav cika Duletu, i jos jednom hvala za ovako divan model.

mirce:
Sve čestitke iz Novog Sada...

Drago mi je da elektro Albatros lepo leti. Albatros je dobra jedrolica, a eto, to se pokazalo i sad u elektro varijanti...

Interesuje me, ako si merio, koliko je model težak na poletanju?

Video je lep, nebo u sumrak je super...

Što se tiče našeg, novosadskog, elektro Albatrosa, projekat se izgleda "zaglavio" kod Oka. Od kada sam mu predao model nije ga ni pipnuo... Šteta...
Možda će ove slike i video, malo da mu daju "vetar u ledja", pa da i on završi svoj model...

Pozdrav

Mirče

saxpg:
Izmjerio sam tezinu juce - 2700gr total.
Od toga je:
Trup : 900
Krila  : 1500
Baterija : 300

cheky:
Extra je ptica , svaka cast .Mora da je dobar filing .ja sam se malo ulenjio pa nikad da zavrsim mog Albatrosa ali se nadam da ce biti do kraja sezone.
Cestitke i pozdrav iz NS.
OKO

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version