RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
Potrebna pomoc oko nitro goriva
shimano:
Radovane koji procenat preporucujete za OS 40 LA? Pozdrav
dimitri:
Pozdrav Shimano, gorivo mozes da napravis ovako: 80% metilalkohola i 20% ricinusovog ulja.
To je standardno gorivo za glow motore i OS LA ce odlicno raditi sa tim gorivom.
Radovan.
azoran:
Hvala za informaciju vezano za Termohemiju,ja sam ih jutros zvao ricinusovo ulje moze da se kupi na tocenje i cena je 488 din plus pdv i oce da daju fizickim licima sto je puno povoljnije nego varijanta kupovine u apoteci :-\,ali je problem sa metanolom koga mozete da kupite samo ako imate firmu i neku dozvolu od ministarstva zdravlja da smete da koristite opasne materije.
Lazo:
--- Quote from: azoran on May 27, 2011, 10:49:33 AM ---...ali je problem sa metanolom koga mozete da kupite samo ako imate firmu i neku dozvolu od ministarstva zdravlja da smete da koristite opasne materije.
--- End quote ---
Ili ako ćeš da praviš zozovaču lol!?!
Kod ricinusa je dobro znati da je za podmazivanje glow motora onaj tehnički tehnički kvalitetniji od "medicinskog" koji se kupuje u apotekama. Medicinski je čistili i rafinisaniji, ali su mu odstranjene neki sastojci koji su za modelarske namene korisne. Da malo pojasnim, tehnički je kvalitetniji, ali se može upotrebljavati i "medicinski".
(pijemo)
azoran:
Vidis Lazo dao si mi dobru ideju,bacam se u potragu za izvornom zozovacom,glavni sastojak metanol,cena smesna.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version