RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Cime lepiti plasticne delove

(1/9) > >>

mantagt:
Pukla mi je donja viljuska (ili kako se vec zove), od plastike je i pukla je kod uske... Nebitno je to, ali me intersuje kojim lepkom je to najbolje zalepiti a da bude to cvrto i da drzi? Da li neki super lepak ili pak epoxy ili? Znaci hteo bih da to bude cvrsto i bezbedno jer se radi o prednjem trapu...

Hvala unapred

Gatti.Gatozza:
super lepak (cijanoakrilati generalno) uopšte nije toliko super koliko mu ime kaže. ono super se verovatno odnosi na brzinu kojom hvata. spoj koji napravi super lepak je prilično krt i nije pogodan za lepljenje delova koji su pod stalnim opterećenjem.
cijanoakrilati su kontakt lepkovi, što znači da nije pogodno da postoji bilo kakav zazor na mestu koje se spaja. cijanoakrilat nagriza većinu plastika i samim tim što se naneo na površinu koja se lepi, narušiće spoj.
dvokomponentni epoxy lepkovi traže znatno duže sušenje, ali daju spoj koji je po mom iskustvu jači i fleksibilniji.

mantagt:
Sa epxy sam lepio felnu i nije mi to drzalo uopste (mada mislim da sam malo vise naneo i da se to nije lepo osusilo - probacu ponovo), sa super lepkom (neki crna tuba, jeftin) drzalo je oko pola sata maltretiranja po snegu i blatu uz pentranje po stepenicama i opet popustilo...

Ova viljuska na tom mestu stalno radi i ima uvek opterecenja i bas bi trebalo nesto da je cvrsto drzi, probacu sa epoxy i ubacicu malo armature...

ak:
Probaj da ojacas viljusku skupa sa lepljenjem, dobices bolji rezultat.

mantagt:

--- Quote from: ak on March 02, 2011, 09:44:45 AM ---Probaj da ojacas viljusku skupa sa lepljenjem, dobices bolji rezultat.

--- End quote ---

Nisam siguran da sam te bas razumeo... Kako?
Mislim da je ona dovoljno jaka osim tih uski koje su malo slabasne, mada udarac o futer je bio bas silan (ulubio se 6-7mm)...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version