RC MODELI HELIKOPTERA > ELEKTRO HELIKOPTERI
HK 450tt PRO
RAVEN:
Ja se razumem ko Marica u kriv . . .
Ovo mi je prvi helikoter, sve što znam naučio sam šunjajući po netu dok mi oči ne pobele i slušajući savete iskusnijih.
Za ovaj model sam se odlučio jer mi plastični delovi na ovakvim spravama deluju nesigurno, a dok ih zamenim cena dođe na isto i još se nerviram i verovatno ga parkiram u livadu zbog problema sa istim.
TT verziju sam takođe uzeo jer mi deluje sigurnije od plastičnog kaišića.
Kako mi bude stizalo šta od elektronike tako ću montirati, slikati i podeliti svoje iskustvo.
Zato sam i pokrenuo ovu temu da kad se neko nov pojavi može da nađe nešto što će njemu pomoći.
A ja ću biti iskusan i pametan. :big smile
todor:
Nije problem u natezanju nosaca, to ne smeta nego u sledecem:
Nosac koji je nategnut se kaci na osovinu helija, gde postoje tacno definisane rupe za srafove, tako da je sada
i nosac i osovina helija nategnuta, na ovaj nosac se kaci nosac elisa sa zupcanicima.
Posto je nosac malo nategnut i ne stoji upravno na osu helija, a naosac je u direktnoj vezi sa zupcanicima (onih 150 plasticnih),
tako da ce zupcanici prilikom rotiranja praviti osmice ili cak kaciti osovinu helija.
U pitanju su 1-2 mm, vidim kod nekog se ovaj slucaj javlja a kod nekog ne, ipak treba dobro pogledati Finless Bob video pa onda poceti sa montazom.
Mislim da je boli sistem TT od belta, manje su vibracije i stabilniji je u letu, bar tako kazu po forumima.
I jos da napomenem ima dosta njih koji se hvale kako su padali sa ovim letilicama (karbon+metal) i cude se kako su neunistivi i stete minimalne.
pozdrav.
RAVEN:
Sad sam proverio paket na sajtu pošte i možda mi repni servo stigne već sutra, pa će mo da vidimo kako će izgledati ta kombinacija.
vpanin:
--- Quote from: todor on March 02, 2011, 10:46:46 PM ---
Kod ostala tri servoa treba voditi racuna o dimenzijama a narocito ono E kod opisa servoa, kod HTX900 je 32 mm, ali tada kad se stave sva
tri jako je napregnut metalni nosac, tako da je dobro da je ovo ipak malo veca dimenzija 33 mm, npr kod HK-933MG.
--- End quote ---
Ovaj koshta 11 dolara
Jel ima neki da se uklapa a da ima kinesku cenu?
todor:
Uzmi recimo 2 HTX900 i samo jedan HK-933MG, jel taj treci (za napred-nazad) vrsi naprezanje.
Ja sam narucio jedan HK-933MG pa kad mi stigne javljam da li odgovara, tj da li rupe pasuju.
Mada mogu i sva tri HTX900 ali da se ne vrsi pritezanje nego da spoj kasnije odradi lepak, to nisam probao, video sam
da to neki preporucuju.
Pozdrav.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version