RC MODELI HELIKOPTERA > PITANJA POČETNIKA O HELIKOPTERIMA
flight time elektro helija
ultrahome:
Pocetnik sam priznajem, ali koliko god sam citao, vreme leta je 8-10 min, a ugradjena baterija se ne moze na livadi lako zameniti rezervnom napunjenom kod kuce (za razliku od RC auta gde na voznju poneses jos jednu ili dve napunjene baterije, pa imas toliko puta po 10-20 minuta voznje). Da li sam u pravu? Koje je tu resenje (nadam se da neje cekanje sat - dva za punjenje ugradjene baterije na livadi / u hali gde se leti)?
gizmo:
Na koji helikopter mislis?
Kineske "igracke" imaju ugradjenu bateriju koja se puni preko daljinca i to jeste smaranje. Na iole ozbiljnijim helikopterima baterija se menja bez ikakvih problema.
ultrahome:
Ako pod "bez ikakvog problema" podrazumevaš skidanje kabine odvrtanjem 4 šrafa koja drze kabinu, to mi se baš ne čini kao rešenje za livadu! Takodje, koliko puta šraf može da se odvrne i zavrne pre nego što ga izgubiš ili oblazne? Ako za svaki dan letenja treba da 4 puta promeniš bateriju, to je 16 odvrtanja i 16 zavrtanja, pa x broj dana koji godišnje letiš, dobije se brojka od koje se glava zamuti ??? Ili možda opet grešim?
jrlotpi:
--- Quote from: ultrahome on March 19, 2011, 10:42:16 PM ---Ako pod "bez ikakvog problema" podrazumevaš skidanje kabine odvrtanjem 4 šrafa koja drze kabinu, to mi se baš ne čini kao rešenje za livadu! Takodje, koliko puta šraf može da se odvrne i zavrne pre nego što ga izgubiš ili oblazne? Ako za svaki dan letenja treba da 4 puta promeniš bateriju, to je 16 odvrtanja i 16 zavrtanja, pa x broj dana koji godišnje letiš, dobije se brojka od koje se glava zamuti ??? Ili možda opet grešim?
--- End quote ---
apsolutno si u pravu sto se srafova tice ,zamisli samo da vozis avion ,kad krenes na letenje moras prvo staviti bajonet u trup sklopiti krila ucvrstiti zavrtanjem 2 srafa sipanje goriva ,stavvljanje grejaca svecice ,startovanje starterom nece da upali ....pa stuca motor treba prestelovati karburator a kad tamo opet jos 2 srafa,pa se gasi
a sto se tice ta 4 srafa to je najveci problem zamisli da oni i izdrze ta odvrtanja zavrtanja sta cemo sa nasim jagodicama na prstima znaci sta moras imati i pomadu za ruke.
S tim da ne mozes mazati pomadu pre letenja jer onda ta 4 srafa neces moci uspesno da stegnes a ni da odvrnes (kliza zbog pomade)
Usput moras da krijes pomadu jer ako te vide da u fly boxu imas pomadu garant si peder.
sve u svemu MA JOK NE GRESIS SUPER SI. :sljus
magic:
--- Quote from: JRlotpi on March 20, 2011, 12:05:58 AM ---
--- Quote from: ultrahome on March 19, 2011, 10:42:16 PM ---Ako pod "bez ikakvog problema" podrazumevaš skidanje kabine odvrtanjem 4 šrafa koja drze kabinu, to mi se baš ne čini kao rešenje za livadu! Takodje, koliko puta šraf može da se odvrne i zavrne pre nego što ga izgubiš ili oblazne? Ako za svaki dan letenja treba da 4 puta promeniš bateriju, to je 16 odvrtanja i 16 zavrtanja, pa x broj dana koji godišnje letiš, dobije se brojka od koje se glava zamuti ??? Ili možda opet grešim?
--- End quote ---
apsolutno si u pravu sto se srafova tice ,zamisli samo da vozis avion ,kad krenes na letenje moras prvo staviti bajonet u trup sklopiti krila ucvrstiti zavrtanjem 2 srafa sipanje goriva ,stavvljanje grejaca svecice ,startovanje starterom nece da upali ....pa stuca motor treba prestelovati karburator a kad tamo opet jos 2 srafa,pa se gasi
a sto se tice ta 4 srafa to je najveci problem zamisli da oni i izdrze ta odvrtanja zavrtanja sta cemo sa nasim jagodicama na prstima znaci sta moras imati i pomadu za ruke.
S tim da ne mozes mazati pomadu pre letenja jer onda ta 4 srafa neces moci uspesno da stegnes a ni da odvrnes (kliza zbog pomade)
Usput moras da krijes pomadu jer ako te vide da u fly boxu imas pomadu garant si peder.
sve u svemu MA JOK NE GRESIS SUPER SI. :sljus
--- End quote ---
lol
(pijanoo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version