RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

RC drift Srbija

(1/8) > >>

T-rex:
Volieo bih da mi se jave ljudi koji driftuju sa RC automobilom da se upoznamo i dogovorimo eventualnu voznju.

T-rex:

ultrahome:
nije baš Beograd, a ni Srbija, ali evo kako to rade naši "susedi":

http://www.facebook.com/group.php?gid=124612335657

divian:
Hmm, ovaj facebook link nesto ne radi.

Punto Abarth:
ja ne driftujem, i nisam u Beogradu, ali evo par pitanja, pa cu mozda driftovati u Novom Sadu :)

imam:

HPI Cup Racer 4WD sasija, sa manje vise najjeftinijom elektronikom unutra (LRP GT4 Turbo 540 motor, Ansmann Serious 2 ESC i neki servo kojem ne znam ime, ali znam da je prilicno brz.) E sad, pitanja...

Posto je podloga na kojoj vozim bruseni kamen (veliki hol i hodnici jedne skole) - nemam nikakvih zamerki na snagu gorepomenutog brushed motora. Cak sta vise. S obzirom na tezinu modela, i na to da imam "drift" gume - model gubi trakciju pri malim radijusima skretanja skoro na najmanji gas, a pri velikim radijusima na oko 3/4 gasa. Prakticno, uvek mogu da vrtim tockove u prazno. I to je ok. ALI:

na malim brzinama i malim radijusima - model tezi preupravljanju, tj pravom driftu. Mogu recimo da ga odrzacam kontriranog prednjim tockovima, a zadnji da vrte donut.
na velikim brzinama i velikim radijusima - model tezi podupravljanju. Tj, model bezi preko nosa. Da bih odrzavao "drift" moram da drzim tockove ispravljenje, izbacujem trakciju zadnjih tockova dodavanjem gasa, i kad model krene da se ispravlja u pravac, da DODAJEM volan prema unutra. Klasican understeer, odnosno podupravaljanje.

kako da se resim understeer-a pri vecim brzinama i radijusima skretanja? Na raspolaganju su mi: Set meksih guma. Set distancera. Set felni sa manjim offset-om. Naravno, sva podesavanja vesanja koja se mogu obaviti na Cup Racer sasiji. Imam samo jedan set opruga i amortizera, ali mogu pojedinacno da im menjam preload podloskama.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version