RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
POTPUNI POCETNIK
Vladimir:
Dragi prijatelji,
u povratku sa letovanja kupio sam u Solunu sinu helikopter Nikko za stotinak evra. Rec je o modelu koji pokrece punjiva baterija, ima daljinac (Dzojstik) i punjac. Izgleda slatko. Juce smo ga prvi put probali. Nije bas bilo slavno, sto je razumljivo ako se ima u vidu da sam ja novinar (i prvi put probam nesto slicno) a moj sin ima 8 godina:) Naime, osim sto smo obe baterije (koje se, istina, pune za 20 min u automobilu) izuzetno brzo ispraznili - razlog moze biit sto jos nisu u punoj snazi, dva puta smo se srusili u zbinje, pa je prava sreca da je nas novi ljubimac uopste ceo. A jeste.
Glavni problem je bio u tome sto se masina (uprkos pomeranju trimera za pravac navedenog u uputstvu) neprekidno vrtela u krug, bez mogucnsoti da je umirimo, pa je komanda levo i desno postala besmislena.. On se podigao (na nase odusevljenje) a onda se nastavio vrteti ukrug, doduse ne previse brzo, ali upadljivo oko svoje ose), pa je bilo nemoguce imati pun dozivljaj voznje..
Posle 2 baterije potrosene i ponavljanja ovog sindroma koji nismo uspeli resiti, spakovasmo se polako..
Nemam idejukako da to resimo. U uputstvu je navedeno da se ovo pomeranje repa resava pomeranjm crvenog trimera sa strane, kontra od repa.. Nista od toga..
Hvala unapred
click:
Glupo pitanje: ali da se se repni motor okrece?
SABURO:
--- Quote from: click on August 24, 2008, 09:17:12 PM ---Glupo pitanje: ali da se se repni motor okrece?
--- End quote ---
Apsolutno nije glupo pitanje, s obzirom da je covek pocetnik!!!
Vladimire, kao prvo dobrodosao na rcfly4um, a kao drugo da li mozes da postavis koju sliku helikoptera, cisto da vidimo na sta lici i na osnovu slike da donesemo neki " vizuelni " zakljucak.
Elem da li se repni rotor okrece ili ne, s obzirom da je on taj koji treba da da kontru, kako se helikopter ne bi rotirao?
pozdrav, Nikola.
SABURO:
Evo da pomognem, da nije u pitanju ovakav/slican helikopter?
leonardofibonacci:
I ja sam imao problem sa mojim prvim (i za sada poslednjim) heli-em. Naime, upustvo je bilo na nemackom, i samo na nemackom. Repni motor se konstantno okretao, a ja nisam primecivao razliku u broju obrtaja pri pomeranju palice (levo-desno). Helikopter se nekontrolisano rotirao. Mucio sam se par minuta sa trimovanjem, pa sam zakljucio, da je trimer toliko neosetljiv, da sam morao da ispritiskam taster za trimovanje, u zeljenom pravcu, mnogo puta, dok, konacno, helikopter nije prestao da se rotira.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version