RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
Da li ima neko ideju za DIY starter glow motora pomocu baterijske busilice?
azoran:
Ja sam sinoc probao ovo sto sam ja napravio,koristio sam kao pogon akumulatorsku srafilicu,a priljubnicu sam sam pravio od tvrde plastike.Evo rezultata:pri kontaktu tvrde plastike na priljubnici sa spinerom doslazi do proklizavanja i samim tim nista od posla,zatim sam konusni deo od plastike premazao silikonom iz tube i posle susenja ponovo probao,pocelp je vrlo uspesno startovanje i to nekoliko pita za redom,srafilica je imala dovoljno snage da sve pokrene i nije bilo proklizavanja,sve dokse u jednom trenutku usled trenja nije ovojila cela silikonska podloga za plastike i tu je bio kraj.E sad jedno pitanje sta da iskoristim kao materijal koji ce biti kao kontakt izmedju spinera i moje priljubnice.Ili ako imate neki drugi predlog.... (___)
soprano:
Ja verujem da si okretao stafilicom kada je motor bio bez goriva,probaj da sipas malo goriva u karburator ili pak natoci u rezervoar.
A sto se tice te gume napred to moze da se iskoristi guma od balans stangle od keca ili juga samo se pravi casica i guma lepo leze.Imam kuci vec jednu napravljenu i super je ali imam problem da nadjem motroce da mi okrece 6,5 ccm a da za 8 ne pricam.
Nakon duzeg neuspesnog trazenja resio sam da napravm palicu od gume i sa njom palim motore bez ikakvih problema .Takodje znam da baterije ili akomulatori znaju da se istrose bas kad najvise trebaju i onda hoces neces palis rucno.Pozeljno je imati i neku palicu kad se akomulatori isprazne kako bi sacuvali prste.
GILE:
Postoje orginalni starteri koji za prenos sile rotacije na spiner koriste O-ring gumene prstenove mislim da ide u dva kanala po jedan prsten.
azoran:
da,ja sam sa mojom napravom probao motor na "suvo" bez goriva i bez napajanja :sljus.Sinoc sam od kolege ivanamagd dobio na poklon(HVALA PUNO) njegov primerak priljubnice koji je on pravio ali nije bio zadovoljan rezultatom, probacu danas da li to funcionise ali ovog puta sa gorivom i upaljacem pa cu javiti rezultate.
azoran:
Desilo se ono na sta mi je Ivanmagd skrenuo paznju,priljubnicu koju sam dobio od njega sam montirao na srafilici i probao da pokrenem motor,sve radi kako bi trebalo samo sto srafilica nema dovoljan broj obrtaja pri tom opterecenju da bi mogla da pokrene motor u rad.Isti problem je imao i Ivan,tako da i pored dobre srafilice i originalne priljubnice ova varijanta nema nekog uspeha.Tako da ostaje nabavka nekog polovnog elektro startera ili gumena palica. (work) (work)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version