RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

Da li ima neko ideju za DIY starter glow motora pomocu baterijske busilice?

<< < (4/6) > >>

soprano:
Meni je zao sto ste se mucili ali ja sam taj vas odgovor i ocekivao.Ono sto je bitno jeste da neki koriste motorcice od brisaca ali postoje vise razlicitih vrsta sa razlicitom snagom i brojem obrtaja.Zato neka se oglasi neko sa iskustvom vezanim za ovaj problem a ja cu da kazem da je naj sigurniji motor od ventilatora jer ima veliki broj obrtaja.

sloba_b:
kako to da prst moze da postigne vec broj obrtaja od srafilice, u cemu je fora?

sasa:

--- Quote from: sloba_b on May 29, 2011, 03:19:31 PM ---kako to da prst moze da postigne vec broj obrtaja od srafilice, u cemu je fora?

--- End quote ---

Odavno nisam procitao na ovom forumu tako dobro pitanje  :)aplauz :)aplauz :)aplauz
Bravo slobo..
Ajmo sad,pametnjakovici  4e

azoran:
Po meni u tome sto kada prislonis srafilicu onemogucavas samom motoru da po inerciji dobija ubrzanje i pravilno odradi "sagorevanje" u cilindru ,nego ga ogranicavas smanjenim brojem obrtaja usled opterecenja na srafilici.Dok kod prsta toga nema,pri prvom obrtaju  palicom ili prstom motor usled inercije i pritiska kompresije u klipu pokrece radilicu motora i time postize obrtni moment. Nadam se da sam uspeo da objasnim sa  moje tacke gledista. (:beer:)

sarkecca:
Motor od ventilatora ima broj obtaja, nema snagu ali ako motor je dobro nastelujen onda pali iz prve. Ja sam napravio i palim motor od 3.5ccm bez problema. Ovo je provereno i radi odlicno. Safilica ima mali broj obtaja i ne moze da upali golw motor ( i to sam probao).Pozzz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version