RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Carl Goldberg Piper Cub

<< < (6/8) > >>

coka:
 Leteli.
 Ovo mi je bio sigurno bar 10i Cub koga sam imao prilike da letim i impresije su mi odlicne. Nakon podesavanja diferencijalnog otklona na eleronima i finog podesavanaj Saita, Misa je sam napravio dva prelepa starta, koja je bilo pravo uzivanje gledati.
 Za to je ovaj model i pravljen.
 Savo svaka cast i Miso, zelim ti da te dugo sluzi.

misha:
Evo i mene. Juce je Piper poleteo. Coka je imao "cast" da ga prvi poleti i natrimuje. Kada je sve podeseno model leti perfektno.
Motor koji je za prethodnog pipera iste duzine trupa (modeltech) bio slab,je sada i prejak. Model ravno leti na pola gasa.
Pre poletanja sam rekao Coki da je desna strana model teza (kompletan motor je na toj strani) i pored toga sto sam bateriju stavio
skroz levo. Ovaj "nedostatak" ce biti otklonjen stavljanjem male kolicine olova u levu usku.

Posle jucerasnjih 5 poletanja (2 Coka), model je danas imao jos 9 startova, Vreme kao juce, (vrucina i slab vetar) i prazan aerodrom
u Preljini. poneo sam malo olova i izolirom ga pricvrstio na kraj krila. iz drugog puta sam dosao do kolicine koja mislim da je odgovarajuca.
Poneo sam proslogodisnje gorivo i reso da letim dok ga ne potrosim. za to mi je bilo potrebno 7 startova. E onda sam pomislio da probam i novo
gorivo i evo jos dva leta. Staro gorivo je bilo ok. motor je radio, ali ovo novo. E to je sasvim druga prica.
Motor radi na letu na 2300 a max 9200 obrtaja. Nema cusenja, Odziv je trenutan.

Slika od juce ima Sava, a video koji sam snimio je veoma los. Sutra idem ponovo na letenje , pa se nadam da ce biti i slika i videa.

Sava:
Miša je veoma dobro odradio finiš Pajpera, tako da je još jedna skala poletela na našem nebu (a nije žut). Stvarno imam ogromno iskustvo sa Pajperima i mogu reći da ovaj leti savršeno, ne kažem najbolje, jer i ostali lete veoma poslušno. Retki su koji zatrčavaju kao po šinama, a ovaj to radi savršeno, o finesi sletanja da ne pričamo.
Sve u svemu model za svaki dan, trpi i malo teža sletanja i greške pilota. U ovoj kliper verziji se jako malo ili gotovo nikako ne klati, što nije slučaj kod izvedbe krila preko 200cm. Sa 4T motorom je i zvuk očaravajući, Miša ga je stvarno majstorski leteo, Coku neću ni da spominjem jer on jednostavno ni nezna napraviti loš let, tako da je on van konkurencije.
Sve u svemu ni velika vrućina nam nije pravila problem na ovako lepom letačkom danu. I moram da spomenem povratak jednog velikog majstora modelarstva, Peru  sa fakulteta(tako ga ja zovem) starog  asa. Nadam se da ćete uživati u nekim njegovim letovima na nekim budućim druženjima.
Pozdrav  4e

misha:
evo slika napravljenih u nedelju.

mirce:
Čoveče, kako su dobre slike, izgleda kao pravi... Super je...

Mnogo mi se svidja kolor šema, skroz je neobična za Pipera.

Još kad bi stavio nekog pilota...

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version