RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Meister Scale P 47
ak:
Za koji ce svabama americki avion :)
mirce:
Dje me nadjoste, pa znate da volim žutu...
Ko zna, iako žut Hellcat, pa i Thunderbolt da bude žut, mislim, biće mnogo...
Pošto će, dok se ne napravi Meister, P 47 koji trenutno imam, verovatno postati Mišin (samo on to još ne zna), trebaće mi neki srebrni model.
Mnogo lepo izgleda kad nisko letnje sunce na zalasku, u smiraj dana, bljesne preko krila u velikoj petlji...
Razorback, što da ne...
Da li smo mi, mislim Jugoslavia u ono doba, imali razorback Tunderbolte?
Ako neko ima neke kolor šeme naših Thunderbolta, a da nije onaj iz muzeja, nek okači neku sliku...
Pozdrav
Mirče
Schwab:
Mislim da kod nas nije bilo razorback thunderbolta.
Evo nekih nasih shema ,od metalnih do kamuflaznih
http://wp.scn.ru/en/ww2/f/350/111/0#5
ovaj 'Hajduk' nije los http://wp.scn.ru/en/ww2/f/350/111/0/3
Ako uradis nemca ,donosim gajbu ... (pijanoo)
mirce:
U zadnja dva tri dana sam razmenio par mailova i jednom se čuo telefonom sa Dinom iz Meister Scale-a...
Sve smo utanačili i stvar je gotova, P-47 je kupljen...
Bio je mali problem oko plaćanja, pošto Dino nema card machine za American, ali tada na scenu stupa Tijano (a, ko drugi) i završava mi stvar. Ja plaćam Franku, a on dalje Dinu...
Po ko zna koji put se Tijano pokazao kao neverovatno ljubazan i predusretljiv. Znate, on od tih mojih "zajebancija" nema baš ništa, ali uvek, uvek, je bio tu da pomogne, kad god je nešto trebalo...
Za početak sam kupio "short kit" u kojem su sva rebra za trup i krila. Postoji mogućnost da se ovaj kit zameni za "full kit" gde se dobiju svi plankovi, napadne ivice, ramenjače...
Razlika u ceni je tolika da mi se isplati da ga kupim, jer iz Madjarske za te pare ne mogu nabaviti balzu i letvice u količini koja mi treba za Thunderbolta.
Full kit, za sada, jedino nije kupljen iz razloga jer trenutno nemam vizu za USA, pa ako je slučajno ne dobijem (što prosto neverujem da se može desiti) onda bi slanje tako dugačkih delova (plankovi, ramenjače...) bilo preskupo.
U toj opciji short kit je daleko jeftiniji za slanje poštom...
Nema, naravno, nikakav problem da se doplati i da se shor kit zameni za full kit...
Od ostalih stvari kupljeni su Sierini trapovi i repni točak, i to su i dva najskuplja dela.
Sierini retrakti su ubedljivo najbolja ponuda, po kvalitetu, i daleko prevazilaze Robarta, CJM i ostale...
Kupljeni su još: kapotaž, planovi (koje mi Dino šalje ovih dana, da se malo "pržim"), kokpit i kabina.
Kabina je za bubble top model, ali i ona se da zameniti za razor back, jedino se tada mora dokupiti "grba" izlivena od epoxy-a za razor back trup...
Pošto se još nisam definitivno odlučio koji ću praviti, lako mi je i to zameniti...
Ostala je još cela lista delova koji će trebati. No, polako...
Plan mi je da se sve pazari do odlaska na Top Gun 2012, pa da sve donesem u povratku...
Pozdrav
Mirče
Dino i Meister Thunderbolt na prošlogodišnjem Top Gun-u...
Lazo:
Aj, pa neka je sa srećom!
Znači, tačno sam znao. Nego, kol'ko se ja razumem u medicinu, tu bi legao i neki Moki?! A?
Obradovalo bi me ako na kraju izabereš noviju verziju sa balon kabinom, jer mi je ta verzija lepša. Koje su dimenzije tog burenceta lebati?
(pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version