RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Meister Scale P 47
mirce:
Hm, moram da pitam ove moje inžinjere iz Kombinata još jedared šta mi je činiti... mmmm
Hvala za savet...
Pozdrav
mirce:
Gledam slike pa razmišljam kako da napravim nosač? Dakle ako ima neki konstruktivan savet, slušam...
Situacija je sledeća: od fire wall-a do nosača motora potrebni su mi odstojnici od 125 mm. Krak je mnogo veliki i zato je ubačena medju ploča.
Ovo na slikama je prototip, napravljen od špera i šrafovi su samo zato da mogu tačno da odredim rastojanja. Naravno da će prava ploča biti li od čelika, prohrona ili aluminijuma, a da će odstojnici niti valjci sa proširenjima na krajevima.
E sad, rastojanje izmedju fire wall-a i medju ploče je 60 mm, a izmedju ploče i motora isto 60mm.
Ako bih hteo da izbegnem medju ploču i napravim kutiju od 60 mm karburator dodje tik do kutije... Vidi sliku gde je kraj karburatora spram medju ploče...
Ako napravim "pliću" kutiju (ili drvenu ploču), kao što je Dino uradio na svom modelu...
...onda moram da napred produžim odstojnike. To sam baš hteo da izbegnem sa medju pločom - dugačke odstojnike...
Sad sledi pitanje kako da odradim nosač:
1. da napravim drvenu ploču od jedno 30mm širine (nešto poput dinove) i da onda od nje napravim odstojnike od 90-95 mm, kako bi dobio adekvatnu dužinu?
2. da li da napravim drvenu ploču od jedno 30 mm i da zadržim medju ploču samo što će tada odstojnici prema fire wall-u biti kraći (za debljinu ploče)?
3. da li da zadržim koncepciju prikazanu u predhodnom topiku?
4. da li da odstojnike koji idu od motora do ploče produžim skroz do fire wall-a + 4 odstojnika na spoljnim delovima medju ploče. Znači deo izmedju medju ploče i fire wall-a bi bio na 8 odstojnika!!!
5. da li da napravim drvenu ploču od 60 mm širine sa otvorom u sredini (u koji bi praktično ušao karburator)? Kako bi onda motor usisavao?
Naravno, ne treba zaboraviti moguće probleme sa pozicijom servoa za gas i saugh u svakoj varijanti...
Hvala unapred na savetima...
Mirče
P.S. Koliko bi trebalo da bude minimalno rastojanje od usisa karburatora do fire wall-a u kad je karburator sa zadnje strane kao na ovom MVVS-u?
saxpg:
Mozda bi resenje bilo da napravis debeo nosac od spera (spajanjem nekoliko slojeva) kao Dino, a onda na glodalici kod nekog stolara to olaksas ako treba i napravis kanal za vazduh do karburatora.
marko:
Mirce napravis kutiju 12,5 cm duzine od spera 10mm ili koje vec debljine.
Kutija treba da ima rupu kroz koju ce proci karburator.
Cilj je da motor zasrafis direktno za motor box, bez odstojnika.
M. (pijemo)
P.S. Ima jedan jedan lik na Flying Giants-u sa nikom Sensei ... lik radi za neki skunk works pri Lokidu ili Boingu ili neki treci ...da ne duzim pricu, ali tip kida od znanja i prakticne primene istog.Vredi iscitati sve njegove treadove, mnogo toga se nauci.
mirce:
Hvala na savetima...
Verovatno ću da napravim kako je Marko rekao, kutiju, pa direktaša na nju od napred motor, a karb u kutiju...
Na bočne strane kutije otvori za vazduh...
Videću još... Ceo sklop zavisi i od pozicije servoa, fiksiranja kapotaža...
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version