RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Meister Scale P 47

<< < (65/71) > >>

magic:
Bio sam do Novog Sada pre par dana pa navratio i do Mirceta, naravno. Moram da kazem da model uzivo izgleda jos bolje i cini mi se kao Mircetova najbolja kreacija do sada, stvarno mnogo  :jaki:.

Cekam izvestaj sa drugim auspuhom.

poz

mirce:
Magic evo izveštaja sa drugim auspuhom, ali pre toga par slika od "prikoljic" koja je gotova i spremna za transort Thunderboltovog trupa.

Tapacirao sam ležište za model...

... a dodatno "pritezanje" biće sa sundjerima sa gornje strane i gumama...

Najvažnija stvar na prikolici je mogućnost pomeranja "kolica" koja nose trup. Bez toga je manipulacija sa modelom skoro nemoguća...

Da bi se kolica mogla pomerati, postavljene su dve šine sa svake strane...

... i šrafovi koji onemogućuju da se sistem pomera napred nazad.

Zadnji se naravno vade...

Morao sam da odsečem ploču u koju upire spiner Hellcata, kako bi spiner od P 47 otišao još malo napred.

Sada trup staje bez problema i ništa se ne mora skidati radi transporta...

E, a sad izveštaj o testiranju auspuha.
Kao što znate, auspuh koji je Beli pravio je moja "kreacija" sa idejom da napravim neku vrstu otvorenog sistema bez prigušivača. Posle prvog paljenja ipak sam morao da napravim  priigušivače jer se motor tako "derao" da to nije bilo normalno...
Sad je to malo bolje, ali pitanje je kako Mirče Exhaust System radi u odnosu na fabričku varijantu?

U prisustvu komisije...

... izvršena su merenja broja obrtaja i vučne sile.

Prvo smo merili sa mojim auspuhom i elisom 26 x 10 i dobili smo oko 5760 0/min i vučnu silu od 16,75 kg.

Potom smo hteli da stavimo trokraku elisu 24 x 10, koju je čika Dule skinuo sa svog Hellcata, ali tako je pasent izbušio otvore za fiksiranje elise (Ima šest šrafova za stezanje) da nismo uspeli da je montiramo, a on nije hteo da proširi rupe. Sve u svemu te podatke nemamo...

Onda je promenjen auspuh... 

...stavljen je onaj kupljen kod MVVS-a namenjem baš ovom motoru.

Nakon zagrevanja motora, izmereno je 6000 0/min i dobijena je sila od 17,5 kg, što bi rekli rezultati su bolji...

U prvi mah sam pao u iskušenje da menjam izduvni sistem, što je prilično lako za izvesti, jedino moram na sred leve strane kapotaža da napravim veliki otvor za izduvnu cev.

Kasnije kad sam sve "bacio na papir" video sam da je razlika svega 4%, tako da neću ništa menjati i ostaviću moj skala auspuh.
U odnosu na težinu, vučna sila je za sada 76%, a to je više nego dovoljno...

Žao mi je samo što nemam neku malo manju elisu, recimo 25 x 10, ili neki propeler sa tanjim kracima (kao što su kod Mejzlika), pa da probam sa takvom elisom...
Ne treba zaboraviti da će se u vazduhu model još malo rasteretiti i da će vremenom, kako se razradjuje, postajati sve jači...

Pozdrav

Mirče

marko:
Bravo tebra za prikoljic i odlicno napravljen auspuh.

Nisam ni sumnjao da ce sve biti savrseno. (res)

Jedna digresija, oko elise .... opet taj staticki potisak, koji nije bitan u tvom slucaju.

Kod 3D modela raspon brzina je od 0km/h do 100km/h, ali kod tebe nece padati ispod 20-30km/h, a ici ce do 130km/h, mozda i brze.

Envelopa leta je pomerena, tako da i elisa treba da bude odgovarajuca.

Biela 26X12  :superman:

M. (pijemo)

n.artur:
Gde moze uzivo da se vidi?

mirce:
Tako je u subotu na aerodromu... Za sada ide sve po planu...

Inače, možeš uvek doći i u "Modelarski Kombinat". Vrata Kombinata (al' se rimuje) su uvek svima otvorena.
Zvrcni me na mobil samo da vidiš da li sam tu...

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version