RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

Pocetnik

<< < (10/11) > >>

MEPHISTO:

--- Quote from: modelar on September 08, 2008, 08:58:42 PM ---Procitao sam pazljivo ceo topic "Pocetnik" i to dva puta.
Siguran sam da "predator" ima previse vremena i da se veoma zabavlja postavljanjem pitanja.
Ne znam zasto, ali mislim da ga odgovori uopste ne interesuju.
Ako gresim, izvinjavam se.
Pozz

--- End quote ---

He, he, Modelar ti si ocigledno shvatio na pravi nacin moj prethodni post...

predator:
da,imam puno vremena za pitanja jer necu da se zeznem kad ga dobijem a neda mi se poslije uzimat jos jedan,a sto se tice posta za simulator netreba mi stanica sam cd a mozda ce mi trebat jos i kabal.hvala na razumjevanju ;D ;D

n3mke:
Ja imam pitanje, a ne zelim da otvaram novu temu.
Znaci pitanje je: kako krenuti sa vezbanjem u simulatoru, po kom redu vezbati i na koje stvari treba obratiti paznju. Pre svega za 3d letenje... :)

pozdrav

SABURO:
Ono sto sam mogao da primetim, a tice se tvog pitanja, mozes naci u RealFLight G3.5 (4) simulatoru, tj. imas virtuelnog instruktora koji ti pokazuje pocetne pokretne ( manevre ) pa sve tako do nekih naprednijih, itd.

;)

IVAN3D:

Pa kao prvo da ja pitam tebe jesi li ikada i ako jesi kako letis helikopter uzivo?

Pazi ja mogu reci da dobro letim avione i da dobro letim 3D (mada jos mnogo imam da naucim) znaci imam to u prstima dok sa helikopterom imam oko 20-25 letova u kojima sam vrtoglavo napredovao od nule pa sam vec u 13. letu poceo sa akrobacijama, e sada ja to mogu jer letim odavno avione i imam iskustva sa 3D letenjem pa mi proces ucenja mozda ide brze a na to moram da dodam i sate i sate simulatora!

Da bi uopste pomislio da se upustas u 3D onda tvoj nivo letenja mora da bude toliki da ti vise ni u jednom trenutku ne razmisljas sta radis rukama vec ti ruke rade direktno preko onoga sto trenutno vidis a mukotrpnom vezbom je tvoj mozak naucio i potpuno mu je jasno sta treba da radi!
U prevodu ti prvo moras da savladas normalan let helikoptera (a letenje je drasticno komplikovanije od aviona) toliko da ti je sve savrseno jasno kako se helikopter ponasa i kako reaguje na komande u svim mogucim "normalnim" polozajima i kad ide repom od tebe i repom ka tebi "u rikverc" i u stranu i nosom ka tebi i nosom od tebe itd....
Tek kada to toliko savladas da ne moras da razmisljas na koju stranu da povuces palicu tek onda si spreman da okrenes helikopter na ledja a tek onda pocinje "sex" sa mozgom jer je tek tada sve obrnuto sto si do tada savladao!!!
Pa kada savladas i invertovani let tek onda se upustas u kombinacije svega i tek onda polako ulazis u 3D a do tada ces se pooosteno naleteti!

Mogu samo da ti kazem da navalis na simulator do besvesti jer je kljuc svega vezba i ucenje mozga na haos!

Ivan Djeorgievski

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version