RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Galeb G2
misha:
Cika Mirce, zelim ti da se lepo provedes na Top Gun-u.
mtesa:
@mirce
pa nesto mi bilo sujmivo na onoj slici koju si ti postavio, na planu Tomaza Permea.
onda sam snimio tu sliku, uvukao je u korel, povukao jednu liniju po simetrali trupa, istu prenio na profile krila
i svaki profil odstupa od simetrale za oko 1,5 stepeni.
Elem, krilo G2 je iyvedeno u NACA 64A213.5 i NACA 64A212 profilima. Da li planirate da se drzite njih prilikom gradnje?
marko:
Ta 6-ocifrena serija NACA profila je takozvana "laminarna serija" profila.
Ono A govori da profil ima udubljenje na donjaci u koju ulazi mehanizacija krila.
Laminarni profili su uneli revolucioju u komercijalni vazdusni saobracaj, a karakteristika im je da imaju desetak puta manji koeficijent otpora od klasicnih profila.
Ali veoma su osetljivi na promene u granicnom sloju strujanja u poredjenju sa klasicnim profilima.
Mirce sigurno nece koristiti te profile, ne zbog toga sto su laminarni, nego sto su napravljeni da rade u opsegu rejnoldsovog broja (Re) koji ne odgovara modelima.
Rejnoldsov broj je bezdimenziona velicina koja predstavlja odnos izmedju dinamickih i viskoznih sila.
Pretpostavljam da ce profil biti neki simetricni iz cetvorocifrene serije NACA, kao sto je na Panther-u.
M. (pijemo)
mirce:
Profil će biti sa Panthera, kao i "onaj" ugao...
Mišo, Ptico, hvala na željama.
Naravno da će biti izveštaja, slika i vidoja...
Za nove članove Foruma o ovoj manifestaciji sam pisao ranije, ali ne mogu da nadjem to na ovom Forumu (da nije bilo na onom starom?)...
Našao sam ovo...
http://rcfly4um.org/index.php?topic=2112.0
Napisaću par tekstova i staviti slike sa predhodnih odlazaka u Ameriku, ali ne na ovom topicu...
Ovi hladni zimski dani "ubili se" za pisanje...
Pozdrav
Mirče
mirce:
PSamo da vidite da se radi... Prvi "grubi" crteži...
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version