RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Galeb G2
mirce:
Hvala na savetima, uvek je dobro čuti mišljenja više ljudi...
Što se tiče letvice koja drži turbinu, oba rebra trupa će biti ili ojačana sa karbonom (pogotovo zadnje jer u njega ulaze drvene klocne za šrafove krila) ili će se deo rebra gde dolazi letvica napraviti od dva sloja špera...
Na ovom modelu, svi otvori na trupu će biti u funkciji, tj. napravljeni, kako bi i kroz njih ulazio vazduh i hladio zadnji deo.
Martin je bio juče, a evo i danas je tu, sedi pored mene i crta, tako da izmene napreduju prilično dobro.
Promene na krilima su praktično gotove, a na trupu se ispostavilo da ima mnogo više posla nego što smo se nadali.
Nadam se da ću tokom iduće nedelje početi sa izradom krila...
Pozdrav
IVAN3D:
--- Quote from: tibeteagle on August 02, 2013, 03:00:32 PM ---
U pravi Yak 130 ima ugrađena elektro turbina za strujanje vazduha da se hladi motor i ostali delovi u avionu.
--- End quote ---
Koliko se ja razumem to nije pre svega elektro turbina kao i da ne sluzi za hladjenje motora!
To je APU (Auxiliary Power Unit)!
A sluzi za stvaranje i pruzanje elektricne, hidraulicne ili pneumatske energije (zavisno od konstrukcije) a tu energiju koriste sistemi u avionu dok motori ne rade.
Takodje sluzi (prakticno skoro primarna funkcija) za startovanje motora.
Svaki putnicki avion ima APU i on je uvek upaljen dok je avion na zemlji sa ugasenim motorima a ukoliko je neispravan onda se avion prikljucuje na agregat a avion startuje tzv vazdusnim starterom.
APU je u sustini mali mlazni motor....
tibeteagle:
--- Quote ---A sluzi za stvaranje i pruzanje elektricne, hidraulicne ili pneumatske energije (zavisno od konstrukcije) a tu energiju koriste sistemi u avionu dok motori ne rade.
--- End quote ---
Hvala na objašnjenju. Konačno i ja da nešto ne znam dobro. (kush) Znači to je jedan pomoćni džet generator struje na velikom. Onda za ventilaciju služe neke sakrivene elektro turbine. mmmm Na modelu ima suprotnu funciju na tom mestu, troši struju, pravi ventilaciju i lažnu buku. :big smile
mirce:
OK momci...
Novo poglavlje je otvoreno na sajtu, možete početi sa čitanjem uvoda...
(pijemo)
BenmasterG4:
Mirce malo za v spoudbudo. Slovenski G-2 je poletev brez problemov.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version