RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
losi lst2 elektro
Danijel:
Jedan savet kako sam ja uradio
Na losi ostavi ceo diferencijal sa ona 2 zupcanika i samo preradi zvono da mozes da kacis na motor neka ti se motor ponasa kao nitro , kocnica i rikverc neka ti ostanu sve na stanici da prebacujes.
Zasto:
Zato sto je to auto ogroman i da bi isao brzo kao na nitro a da direktno ide motor na diferencijal trebao bi ti motor od ves masine da ga pokrece
on ima u sredini takve zupcanike koji mu daju ubrzanje sa malo snage a ima i 2 brzine tako da ide kao blesav
samo ono zvono sa 2 zupcanika preradis unutra da moze da ude osovina motora i resio si problem a umesto rezervoara stavis baterije
magic:
Evo stigao sam sa odmora pa da kazem da ce motor biti i vise nego dovoljan! Moje je iskustvo da je monster sa motorom od 2000kV na 4S bio ne upravljiv, siguran sam da bi sa ovim motorm i na 2S isao vise nego dobro. I samo treba pazljivo odabrati prenosni odnos.
poz
jovanovic28:
--- Quote from: alexaca on August 21, 2011, 10:49:18 AM ---Po ovome trebalo bi da kupis drugi srednji diferencijal i da motor postavis drugacije. Diferencijale imas da nabavis od drugih autica samo da vodis racuna o prenosnom odnosu zupcanika. O tome je Magic vec pisao i detaljno objasnio pa pogledaj ( imas u ovoj sekciji), jer je to veoma bitno. Srecno!
--- End quote ---
To sam shvatio, nego imas li ideju od kog autica bi eventualno odgovaralo ?
--- Quote from: Danijel on August 21, 2011, 11:43:59 AM ---Jedan savet kako sam ja uradio
Na losi ostavi ceo diferencijal sa ona 2 zupcanika i samo preradi zvono da mozes da kacis na motor neka ti se motor ponasa kao nitro , kocnica i rikverc neka ti ostanu sve na stanici da prebacujes.
Zasto:
Zato sto je to auto ogroman i da bi isao brzo kao na nitro a da direktno ide motor na diferencijal trebao bi ti motor od ves masine da ga pokrece
on ima u sredini takve zupcanike koji mu daju ubrzanje sa malo snage a ima i 2 brzine tako da ide kao blesav
samo ono zvono sa 2 zupcanika preradis unutra da moze da ude osovina motora i resio si problem a umesto rezervoara stavis baterije
--- End quote ---
Hvala na savetu, ali ja sam sve zamislio obratno lol
Odneo sam kod strugara da mi naprave single speed adapter ( po stranim forumima svi su tako uradili konverziju ), znaci izbacujem prvu brzinu tj. veliki zupcanik na transmisiji, ostaje mi samo drugi ( druga brzina ) koji nece ici preko onog kvacila nego fixno sa osovinom transmisije, tako da automatski imam rikverc i kocnicu preko motora. pa valjda ce da sljaka ")
--- Quote from: magic on August 21, 2011, 07:28:07 PM ---Evo stigao sam sa odmora pa da kazem da ce motor biti i vise nego dovoljan! Moje je iskustvo da je monster sa motorom od 2000kV na 4S bio ne upravljiv, siguran sam da bi sa ovim motorm i na 2S isao vise nego dobro. I samo treba pazljivo odabrati prenosni odnos.
poz
--- End quote ---
nadam se da si upravu :mhm
Vidim da svi spominju da treba pazljivo prilagoditi prenosni odnos ... je li ok da pinjon bude 25t a main gear negde izmedju 50 i 60t, nisam sad siguran jer je zupcanik kod strugara?
magic:
--- Quote from: jovanovic28 on August 21, 2011, 09:30:48 PM ---
--- Quote from: magic on August 21, 2011, 07:28:07 PM ---Evo stigao sam sa odmora pa da kazem da ce motor biti i vise nego dovoljan! Moje je iskustvo da je monster sa motorom od 2000kV na 4S bio ne upravljiv, siguran sam da bi sa ovim motorm i na 2S isao vise nego dobro. I samo treba pazljivo odabrati prenosni odnos.
poz
--- End quote ---
nadam se da si upravu :mhm
Vidim da svi spominju da treba pazljivo prilagoditi prenosni odnos ... je li ok da pinjon bude 25t a main gear negde izmedju 50 i 60t, nisam sad siguran jer je zupcanik kod strugara?
--- End quote ---
Koji ti pinion treba to stvarno ne znam jer to zavisi od ukupnog prenosnog odnosa koji je i u diferencijalima. Pogledaj po nekim svetskim forumima sigurno ima negde.
Za motor sam siguran da ce valjati jer je moj monster, pardon od mog klinca Kyosho Mad Force VE :), na 4S bio ne upravljiv a na 2S je isao jako lepo. Na njemu je bio fabricki motor od 2000kV, a kako je meni taj motor trebao za konverziju Inferna ST uzeo sam i ja isti kombo kao i ti za monstera jer ce upravo tih 520kV u korist ovog motora biti taman dovoljno da ostane sasvim upravljiv a dovoljno brz na stazi. Planiram da u toku ove nedelja sve to izmontiram i nadam se testu na stazi za naredni vikend.
Danijel:
Ja sam samo dao savet jer sam ja to vec radio a treba obratiti paznju da za razliku od drugigh autica kada stavis baterije ovaj losi ima preko 6kg i bez silnih onih njegovih zupcanika i prenosa to nece da ide brzo osim ako se ne stavi bas neki ultra jak motor
Ja imam ovaj motor i to nije tako radilo pa sam posle sve vracao na fabricko stanje
Inace esc je isto hpi najaci koji ide u savage flux a vozim auto na 6s
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version