RC DRUĊ½ENJE > PRETHODNI SKUPOVI

RC LETENJE BEOGRAD 2008

<< < (4/20) > >>

dule:
Sto se tice takmicarskog dela za avione,primenicemo sve od prosle godine.Tu spada proletanje  ispod limbo trake koje se boduje.Proletanje moze biti normalno ,u ledjnom letu i na noz i odrazava se na broj poena sto je i logicno(proleteti na noz je max. bodova). Van limbo zone ce se bodovati i luping.Bice bodovano i precizno sletanje.
Sto se tice helikoptera ,ceo program ce osmisliti Lazo,i planiran je da bude takav da svako moze nesto da uradi.On ce objaviti tacno ocemu se radi uskoro.

Sve ovo oko takmicenja je osmisljeno da bude rekreativno i zabavno,znaci bez nekih tenzija i pravih adrenalinskih sokova.Sve ovo radimo da bi i ostalima koji dodju dan bio zanimljiv i ispunjen.Bodovanje je samo forme radi i nista vise.
Setice te se proslog okupljanja i kako su nagrade dodeljivane.

Mislimo da ce ovaj put biti jos zanimljivije i nadam se da ce ucesnici imati lep dan.Znaci nema nikakvih tenzija ,ko ne zeli da ucestvuje niko ga nece naterati i sto je najvaznije sve ovo je radi zabave.O svim detaljima saznace te na otvaranju.

Pozdrav!

norrin radd:
Smatram de su umetnost i umetnicki dojam totalno subjektivna stvar i da bi onda svako takmicenje izgubilo svoj smisao, pogotovu sto vecini ljudi zesci 3D let sa ekstremnim figurama izgleda kao mlataranje tamo vamo bez ikakvog smisla. Pa bi se moglo desiti da dodje Alan Szabo da odleti malo, ali da Pera dobije bolju ocenu posto je umetnicki dojam obicnog letenja ostavio mnogo lepsi utisak na ziri.  ;D
Sto se tice lomljave modela to je sastavni deo svakog letenja a kamoli takmicenja, ko zeli da se takmici mora prihvatiti taj rizik.

Stoga  predlazem da se malo proceslja po internetu i vidi sta i kako se to radi u svetu, pa da mi to malo iskopiramo i blago prilagodimo nama i nasim mogucnostima.

Lazo:
Mene je organizacioni odbor (nicim izazvan) zaduzio da malo osmislim takmicenje helikoptera. U medjuvremenu nisam uspeo da pronadjem nista pametno i za nase prilike upotrebljivo u vezi sa tim na internetu.
Tu bi bilo dobro da objasnim "nase prilike". Naime, u Nedelju 28.09.2008.godine, na sportskom aerodromu "13.maj" ce se dogoditi DRUZENJE RC vazduhoplovnih modelara. To DRUZENJE ima ISKLJUCIVO za cilj, da se sretnemo u sto vecem broju, i DOOOBRO se zabavimo uz letenje, upoznavanje, skupljanje iskustava, salu... Dakle, nije zakazano nikakvo TAKMICENJE kao oficijalni dogadjaj. E sad, da bi uneli jos malo zabave (nikad dosta), "takmicenja" koja su najavljena u programu druzenja su zamisljena ISKLJUCIVO u stilu "ko ce brze da pojede sampitu...". Zato je i prijavljivanje za ovaj deo druzenja - DOBROVOLJNO.
Da ipak bude nekog sistema u tim nadmetanjima, i da se sve ne svede na cuveni UMETNICKI DOJAM, osmislili smo i neka pravila, koja su veoma jednostavna i u mojoj interpretaciji glase:
1. Ne sme se ugrozavati bezbednost ljudi i dobara u zoni aerodroma (za Kariklica se ta zona proteze od Horgosa do Dragasa);
2. Ograniceno je vreme za "takmicarski" let;
3. Bodovanje elemenata leta vrse sudije prema bodovnim listama, koje su sastavljene samo za ovaj dogadjaj, te se u druge svrhe nemogu koristiti;
4. Takmicari izvode samo ono sto zele i koliko puta zele, uz strogo postovanje odredbi pod 1 i 2;
5. Odluka sudija je konacna i definitivna;
6. Za one koji previde prethodne tacke, a narocito cetvrtu, postupak ulaganja eventualne zalbe na sudijske odluke zapocinje prilaganjem 10 porcija kolenica sa renom (uz pripadajuce kolicine piva), u kafanici na aerodromu, a gde ce se i sprovoditi odlucivanje po zalbi;
7. HAUG.

Daklem, Aj'mo da se skupimo u sto vecem broju i lepo se iznauzivamo u letenju druzenju i zabavi. Ko bude zeleo da dozu jos pojaca, neka se prijavi za neko od "takmicenja".

Vidimo se na livadi.

GILE:
Kako bi ja voleo da budem sudija, tako bi katastrofalno sudio da bi zalbe samo pljustale a tek kolenice pa makar morao da placam LAPO_LAPO posto ne pijem PIVO

norrin radd:
Ne znam odakle mi ideja da se kod nas moze odigrati nesto ozbiljnije od brzog jedenja sampita...
:)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version