A evo i video snimka pobedničkog leta "Glider"-a sa svojim 3D modelom.
Ovde se vidi veliko umeće Ivanovo kao i mogućnosti 3D modela da sporo lete što je za ovu disciplinu jako bitno.
Primetio sam da su pojedinci imali fenomenalne modele ali koji nisu odgovarajući za ovu disciplinu.
Teško je sa 100 km/h pogoditi kapije, a ako uspeš pitanje je da li ćeš da uspeš i drugi puta a kamoli 15-tak puta koliko je bilo potrebno za pobedu. Poneki puta i u leđnom letu, a nekada i na "nož".
Ovaj video ima i jednu edukativnu namenu.
Ako se bude održalo i sledeće godine ovakvo "Limbo" takmičenje (mada ja i nisam upoznat šta ova reč i sama disciplina stvarno znače, pa bi to trebalo neko da pojasni), naše mlade snage treba da vide za šta u stvari treba da se spremaju i koja su pravila tog takmičenja.
Pozdrav Goran
Lepo je kada te neko smatra pozitivnim primerom!!!
E sad ovo takmicenje je pokazalo da imamo potencijala mada mi je zao sto neki nisu ucestvovali sto bi celu stvar ucinilo jos interesantnijom!
Jos bolje bi bilo da smo imali fore za probu jer sam bar ja ovo radio prvi put pa i nije bilo bas kako je moglo a narocito sto sam i prvi leteo!
Naravno posto juce i nisam imao neki dan jer mi se desio peh sa helijem desilo mi se i nesto po prvi put a to je da sam sleteo katanu na ledja ne namerno a desilo se to u momentu kada sam isao u ledjno poniranje sa ugasenim motorom a trefilo se da se motor (magneti) postavio u takav polozaj da pri dodavanju gasa (vrlo malog za taj manevar) u pravom momentu nije ustartovao odma a to se retko desava pa cak napravi i mali pomak u kontra stranu (ko leti elektro zna o cemu pricam) pa je model dodirnuo zemlju sa minimalnom stetom!
Sve u svemu jako mi se svidja "kategorija" i mislim da ima buducnost!
Sada kada bih leteo ponovo bilo bi vise letova na noz jer donosi najvise bodova!
A sto se modela tice mislim da prelagani modeli nisu pogodni za let na noz pa je potrebno naci odgovarajuci model!
Jedva cekam sledece takmicenje za koje cu se potruditi da rezultat ne bude tesan:)
Pozdrav
Ivan