RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Ziroli JU 87 Stuka...
Gabor:
--- Quote from: Gabor on May 07, 2012, 05:24:29 PM ---
--- Quote from: Gatti.Gatozza on May 07, 2012, 05:15:57 PM ---ova štuka je verovatno najlepši WW2 model koji sam video. savršena je.
--- End quote ---
Veruj mi, nije... Ja polako skidam sa neta slike, rešenja, pa kako napredujem sa modelom, tako ću i to postavljati. Imaš kolor šema, da se u****š :mhm A detalji.... ludilo... Ova kategorija je, kako je Mirče već rekao,napisao jedna od najlepših. Model možeš napraviti od najprostijeg, pa do nekih perverzija... Sve je individualno...
--- End quote ---
Jesi ti mislio na model ili na kolor šemu???
mirce:
Drago mi je da se radi i prica o skala modelima. Imao sam prilike da vidim i slika Zirolijevu Stuku na Top Gun-u, nije letela u takmicarskom delu. Model je kao i sve Zirolijeve Stuke imao montiran G 62. Gospodin sa kojim sam pricao, kaze mi da leti kao veliki trener model. On je odusevljen performansama. PJ Ash, poznati modelar, takodje ima istu Stuku, i sa njim sam dosta razgovarao. kaze da mu je to jedan od omiljenijih modela. Sve u svemu Gabore, imas super model i ima da se nauzivas leteci ga.
Napravio sam i par slika i video od Stuke koja je bila na TG-u. Fenomenalno je uradjena, a slikao sam dosta detalja, da mozes da "ukrades" neke ideje. Inace model ima krilo iz jednog dela...
Pozdrav
Mirce
Gabor:
Mirče, hvala!!! Jedva čekam da vidim slike oo))
mirce:
Evo Gabore da ne cekas dugo, prvo sam sredio slike od Stuke. Stuka je bila u utorak pod šatorom pored Meisterovog, i čak nije ni letela. Čovek čiji je model, ustvari ga je kupio i preuzeo tog dana. Model je stajao sastavljen, a kad sam video da ga rastavlja brže bolje sam uzeo aparat i napravio slike...
E sad, kao što se vidi, krilo je iz jednog dela, i točkovi stoje tačno gde treba, na spoju centroplana i uške.
Nitne su veličine čiodine glave.
Što se tiče oznaka, to sve imam u originalnim veličinama...
Sve u svemu pričao sam i sa PJ Ash-om, koji takodje ima ovakav avion i rekao mi je da je oduševljen kako leti i da mu je to jedan od omiljenijih modela...
Pozdrav
Mirče
Gabor:
Mirče, hvala lepo!!! Slike su :jaki: Jasni su i detalji, vidim da ima dosta i panel linija a nitni, imaću sa čime da se pozabavim... Ali, dotle još treba dosta toga da se uradi na modelu... Inače u međuvremenu dosta sam razmišljao o krilu, točkovima. Čak sam jedan dan skoro sat vremena gledao u one "gaće" , u plan, centroplan i u ušku... Možda bi čak uradio i varijantu, da gornji (prošireni) deo onih "gaća" presečem uzdužno, i da manji deo ostaje na uškama, a veći deo ostaje na centroplanu mmmm. Ajd svakako se vidimo ovih dana, pa ćemo to još jednom da pogledamo... Teško je ovako da objasni na šta mislim...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version