RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

AFTER RUN ZAŠTITA GLOW MOTORA

(1/5) > >>

tataBulik:
Ima li neko ideju šta se od "domaćih" sredstava može koristiti kao "after run" zaštita za glow motore osim specijalnih sredstava koja se nude na netu?

Do sada sam koristio čisti ricinus, ali posle moram da produvavam, skidam naslage, razrađujem ležajeve... 100 kur...a...

ivanmagd:
wd40 neko je za neko protiv. vidjao sam i po stranim forumuma da ga koriste i da ne daje da se u motoru stvara vlaga nakon koriscenja. lako se izbacuje iz motora nakon stajana i ostaje dugo mastan, moze da prodje i obicno masinsko ulje za sivace masine ili oruzje.

GILE:
Posto sam pravim gorivo a koristim sintetike micromotul sa njim konzerviram motor nakon pranja i ciscenja.

Bigneda:
wd40 ne bih preporucio ali zato bilo sta drugo od mazivnih sredstava BI. Ulje za motore, menjace, sivace masine, masine za...

Sve sto ce ostaviti tanak film na metalnim delovim i spreciti njihovo oksidiranje, najproblematicniji su lezajevi na radilici osim ako su keramicki i sama radilica posto je to sve od rdjajuceg celika (bar u vecini modela)

Ja licno koristim motipov sprej za podmazivanje sa aditivom na bazi teflona, konkretno taj zato sto je dobar i za druge stvari pa da ne kupujem par bocica kad ova radi posao odlicno. Ne treba kasnije odkonzerviranje a motor posle par meseci lepo upali i sagori-izbaci sve to napolje jako brzo i najbitnije neprimetno.

soprano:
Moze li malo vise objasnjenja o ovom spreju i gde moze da se nabavi,tj.kako da ga trazimo jer planiran da zastitim motor preko zime,nema vise letenjado proleca....Hvala

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version