RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

SU 26, 21% size, benzinac 26-30cc...

<< < (26/31) > >>

miša2002:
Ne razumem što se smaraš tom računicom?
Drži se klase i preporučene težine, jedino ako nećeš da pređeš u maketare?..  :sljus

Miki Va:
Dokle se stiglo sa radovima , jel model poleteo ?

tataBulik:
Naravno da nije  :sljus

Ostao mi je još kapotaž, a za njegovu izradu mi je potrebna psihološka priprema...

Inače, model je proban na zemlji sa svim (motor, servoi...) i sve za sada fercera, tj. spreman je za let, ali čekam da napravim
kapotaž, da eventualna šteta prilikom pada bude značajnija  :)aplauz

(pijemo)

Miki Va:
Ma kakav pad kakva steta , kad sve ustelujes (obavezno namesti teziste kako treba veoma bitna stvar koju mnogi olako shvataju) hladna glava i videces koliko je lako leteti velike modele   :jaki:

Cekamo zavrsetak ovog prelepog modela ...

(pijemo)

tataBulik:
NAKON ČETVRT DECENIJE OD POČETKA IZRADE, SU KONAČNO POLETIO!!!

Konačno je došao i taj dan, mada je model bio letno sposoban i prošle godine u ovo vrijeme, ali...
Benzin, 2T ulje, baterije..., pa na aerodrom, sa ogromnom dozom treme (u koljenima)  mmmm

Model leti kao san  :)aplauz, mada ja još nijesam spreman za ovakav akro model. Sa dual rate-om od 30%, model je vrlo vrckav i pipav?! Ali, opet ponavljam, leti izuzetno lijepo, stabilno i izbalansirano bez ikakvog trimovanja. Ovo je moj prvi model preko 2,5kg i njegovo 6kg se itekako osjeća u onoj "full size" inerciji i masi.
Još jedna stvar što me je malo zbunjivala je slijetanje, koje je, kao što se vidi na vidoju, vrlo epileptično. Možda treba sa većim napadnim uglom, možda većom brzinom, ne znam?! Molio bih za savjet od nekog akro/3d letača  :big smile, obzirom da je avion sa simetričnim aeroprofilom (bez klasičnog uzgona).

U startu mi se, po Marfiju, javio mali defekt - folija sa gornjake lijevog krila se odvojila od podloge i to prema smjeru kretanja, tako da sam imao malu vazdušnu kočnicu po lijevoj strani!!!  :sljus

Drugi defekt se vidi na snimku drugog leta, a to je otpadanje kabine usled slabe magnetne veze sa trupom (malo slaba veza, malo vibracija, malo brzina...) :sljus :sljus :sljus

Inače, radovi na izradi kalupa kapotaža su u toku, pa će sa novim kapotažem, fiksiranim folijama i bravljenjem kabine, pasti sledeći let.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version