RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
SU 26, 21% size, benzinac 26-30cc...
saxpg:
Pridruzujem se cestitkama za motor. Bas izgleda fino uradjen.
Ima li neki poseban razlog ili prednost sto si cilindar namjestio na gornju stranu, i na koju stranu planiras da ga montiras na modelu?
tataBulik:
Hvala momci! ()-()
Motor sam okrenuo ovako samo radi prve probe, u modelu cilindar ide na dolje.
Evo malo sličica i crtež fleksibilne veze između dva firewall-a.
Što se tiče stopica, koristio sam šraf D=6mm jer sam imao slijepe matice tog prečnika, inače mislim da bi mogao i šraf 5 ili čak 4mm. Ono što je dobra stvar je to što kad se na šraf navlači crijevo od goriva za auto (d=6mm, D=12-14mm) ostavi se malo duže od otvora u šperu tako da kad se zavidava šraf i crijevo se skraćuje i povećava mu se presjek, tako da se na taj način dozira fleksibilnost, a na isti način se može i korigovati osa motora - elise (ono 2 stepena dolje desno).
Veza dobijena na ovaj način djeluje vrlo kruta, ali kad se upali motor osjeća se pomjeranje - vibriranje između dva špera i to u onoj mjeri da ne dođe u rezonancu, a ipak da najoštrije vibracije ne prenosi na dasku stalka. Uostalom prenijeću utiske kad ga fiksiram na model.
Ono što u svakom slučaju treba uraditi je osigurati šraf od odvijanja ili "threadlock-om" ili kontramaticom za zadnje strane - do slijepe matice.
Još jedna napomena, kao što se vidi na slikama nijesam koristio Oring-e (gumene pune toruse kao gumica za česmu) jer imaju puni presjek, tako da kad se stegnu dobijate kruću vezu (možda dobra varijanta za jednocilindrične veće motore 50cc ili veće) nego sam u jednoj prodavnici autodjelova našao gumice od nekog auta za nešto (pojma nemam za šta su) jer imaju šupalj presjek pa su samim tim i mekše.
tataBulik:
Evo kako sve izgleda na modelu.
misha:
Sve do sada odradjeno perfektno izgleda i sa uzivanjem pratim gradnju.
Ovi "amortizeri" mi se jedino ne svidjaju. Ili kod mene trese slika (mozda je optcka varka zbog elise koja je u prvom planu)
ali na snimku se motor bas mnogo trese. Nemoj zameriti, nisam strucnjak, ali do sada tako nesto nisam video.
Koristio sam na Cesni nosac motora sa gumama ali je motor imao daleko manje oscilacije.
marko:
I meni izgleda da bas trese, posebno na niskim obrtajima.
tataBulik, ako nesto moj savet vredi, zasrafi standardno motor na firewall.
Motorce je perfektno, samo mu ta elisa bas mala, na slici pise 16X7 ako se ne varam? mmmm
M. (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version