RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

SU 26, 21% size, benzinac 26-30cc...

<< < (17/31) > >>

presko:

--- Quote from: tataBulik on October 28, 2012, 11:27:50 PM ---
Sve spakovano, ulijepljene šarkice, krilo je spremno za skupljanje po livadi  :)aplauz

--- End quote ---

Posle ovoliko uloženog truda i kvalitetno odrađenog posla, ja se ne bih zezao sa ovakvim izjavama.

miša2002:
Ma on to za svaki slučaj  :mhm
Jedan savet:
IZBEGAVAJ TU VRSTU SUNĐERA, U BLIZINI ELEKTRONIKE I KABLOVA. SAVETUJEM TI DA JE ODMAH IZBACIŠ I UOPŠTE NE KORISTIŠ U MODELU, NA BILO KOM MESTU.
Ako već hoćeš da dampiraš kablove, uzmi "elektrostatćki" sunđer. To je onaj sunđer u kome se pakuju elektro komponente ili sklopovi!..
Ko god ti kaže da to nema nikakve veze, nek stavlja u svoj model...

tataBulik:
Konačno se završilo plankiranje trupa, a samim tim i čitavog modela.

... i počelo se sa monokotom na trupu, naravno trbuh u crnoj boji

Morao sam staviti stajni trap i poklopac trbuha da vidim kako sve to pasuje,... i svidjelo mi se,

E, sad kad sam se malo raspilavio, da vas pitam šta da iskoristim za izradu poklopca kabine. Vidio sam negdje na forumu, mislim da je Presko pisao o tome, da se koristi izvjesni "juvidur" pa me zanima šta je to, gdje ima da se kupi i šta drugo može da se koristi. Ja sam nešto razmišljao o onoj prozirnoj foliji - korici za fascikle, pa me zanima valja li to?! Naravno, planiram da izradim kalup i da istiskujem ili vakumiram.

mmmm  (pijemo)

presko:

--- Quote from: tataBulik on November 12, 2012, 11:25:26 PM ---
E, sad kad sam se malo raspilavio, da vas pitam šta da iskoristim za izradu poklopca kabine. Vidio sam negdje na forumu, mislim da je Presko pisao o tome, da se koristi izvjesni "juvidur" pa me zanima šta je to, gdje ima da se kupi i šta drugo može da se koristi. Ja sam nešto razmišljao o onoj prozirnoj foliji - korici za fascikle, pa me zanima valja li to?! Naravno, planiram da izradim kalup i da istiskujem ili vakumiram.

mmmm  (pijemo)

--- End quote ---

U pravu si, pisao sam.

--- Quote from: presko on March 08, 2012, 11:35:41 PM ---
Као што сам рекао, немам алат за вакумирање и кабину сам урадио истискивањем. Кабину сам урадио од провидног јувидура дебљине 1.2mm, мада је за ово плекси бољи. Јувидур сам купио, својевремено, у “Уради сам”.

--- End quote ---

Međutim, nisam baš bio zadovoljan krajnjim rezultatom.  Bolje je, ako možeš da nađeš pleksi staklo ili klirit i to dobljine oko 2mm.

Možeš da se podsetiš kako sam ja radiona http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,9188.msg58067.html#msg58067 , a ima na Forumu još nekolilo sjajnih postova na ovu temu.

zajo:
Znam da ima milion nacina ali za pocetak ja bi izradio iz stirodura pa jedan sloj svile i farba. Ondak mozes da izdlabis i olaksas. nece biti prodziran to je malo bedaks   :-\ ali imas za par dana gotov.
Svaka cast za rad, odlicno je ispalo sve  (pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version