RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Losi 8IGHT-T 2.0 truggy

<< < (25/31) > >>

matovic:
Ja sam konacno proverio prednji i zadnji diff, promenio ulje itd.... tako da sam spreman za ovaj vikend... trebalo bi da bude lepo vreme :)

Primetio sam da mi fali "Sway Bar Mount Cap" na prednjem diff-u, nadam se da mi to nece praviti problem ali svakako moram naruciti "poklopac" :)

Ko nije primetio, pojavile se nove (bar sam ih ja tek video) baterije na HK, nano-tech 6600 mah 65-130C http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=20585. Ja narucio vec pa utisci slede  (pijemo)

magic:
Da ne moze sve da bude belo dokazao je i moj tragi danas. Koliko me bagi uposte nije zazao toliko me je tragi zazao svo vreme.

Na ovom modelu danas je bio motor Turnigy XK4074 2000kV, kontroler Turnigy 150A, servo Hitec 7955TG i 4S Nanotech 6000mAh 65-130C, mali zupcanik 13 zuba a veliki 45 zuba. Model je ispao 4,5kg spreman za voznju.

E pa prvi utisak je  (:sok:) kuku lele mila majko koja zver. Posto je model uzet polovan nije bilo potrebe ni za kakvim razradjivanjem pa sam 'oma turio 4S. Iako sam ESC programirao na skoro sve najnize vrednosti, stavio pinjon od samo 13 zuba, mila majko koja zver od motora. Ono danas je bilo na granici upravljivosti, tragi je prosto leteo stazom, otimao se, kidao. Posle par krugova zacuo se neki zvuk iz diferencijala i prekinuo sam voznju. Sada sledi kompletno rastavljanje i pregled modela, sto sam ionako vec trebao da uradim  >:(.

Nesto me je zezala i stanica, tj. barem sam tako mislio ali se ispostavilo da je u pitanju antena od prijemnika koju sam ocigledno precvikao juce na pola kada sam stavljao poklopac na prijemnicku kutiju  :sljus, no desava se. Siguran sam da ce problem biti lako resen.

O samom modelu ne mogu puno da kazem jer sam napravio mozda sve ukupno 5-6 krugova. Ono sto je sigurno je da nema bas mnogo veze sa Infernom ST, ovo skrece kao ludo a motor je sumanut. Moracu da stavim i manji pinjon verovatno od 12 zuba i tajming na 0, sada je na 2 stepena. Na novoj stanici, DX3 R Pro imam jako puno opcija sa kojima cu probati da umirim ovu zver.

Ovaj motor sam uzeo i za drugi Losi8 bagi koji imam i bogami sam se dobro zamislio da nije mozda previse, mozda pre neki 3674 od 1900kV.

Kada rastvim model javljam o cemu je bilo rec.

poz

magic:
Prebacio sam elektro konverziju na novu sasiju, taman i nju da razradim a i da vidim kako ide na fabrickim setovanjima. Posto mi ionako fali elektro konverzija za drugog tragija sada cu polovnu sasiju celu lepo da rasturim i proverim i namestim sva setovanja kao sto je dao Adam Drake za tip staze kao sto je Galovica pa cemo da vidimo kako to ide.

Sada je na modelu pinjon od 12 zuba i tajming motora je 0, nadam se da ce model biti manje divalj nego zadnji put :).

Stavljeni su mud guardovi i skid plates od DE Racing (mnogo lepo stoje) kao i metal top brace. Sada je u sustini kompletan, samo jos masku da ofarbam i to je to. Sutra na Galovici proba.

poz

magic:
Napokon sam nasao uzrok cudnog zvuka iz centralnog diferencijala. Naime kada sam celu konverziju prebacaio na skroz novi tragi na kom je bio i novi diferencijal zvuk je i dalje bio tu  ")  oo)). Prakticno jedina stvar koja je ostala ista na oba tragija, polovnom i novom, je bio motor i zupcanik na centralnom diferencijalu.

Zato sam veceras prvo prebacio motor sa bagija na tragi i zvuk je volsebno nestao. Znaci nije diferencijal! E onda sam lepo rastavio motor sa kojim se zvuk pojavljivao, izvadio rotor, pregledao, i vratio nazad jer je sve delovalo u redu, no kada je namontiran nazad na tragi zvuk je i dalje bio tu, dok je na prazno lepo radio  mmmm. Znaci u pitanju je lezaj osovine motora! A kako se to lezaj pokvario sam od sebe? E pa nije sam od sebe! Uz Losi konverziju se dobija i deo plastike koji se stavlja na sasiju da u zadnjem delu podupre motor odozdo kako bi mu se smanjilo kretanje. Ocigledno je taj deo prilagodjen za motore od 36mm, kao sto mi je na bagiju, ali je za motor od 40mm ocigledno prevelik tako da kada je motor nalegao na njega motor je zadrzao odredjeni nagib koji je u sklopu vrsio pritisak na lezaj osovine motora i tako je lezaj popustio.

Rezime: izvadio sam doticno parce plastike ispod motora, stavio novi motor od 40mm i naravno zvuka vise nije bilo  :)aplauz.

Eto, ako se jos neko upusti u konverziju Losi bagija ili tragija neka o ovome povede racuna ako ima motor od 40mm!

poz

magic:
Model je spreman i nova maska ofarbana, fali samo jos zadnje krilce koje je isto u zutoj boji pa da sve bude u tonu kao sto su i srafovi na tockovima :).

Ovaj je za mog klinca, moj ce biti isti ovakak samo u crvenoj boji sa belim tockovima  :big smile.

poz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version