RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Losi 8IGHT-T 2.0 truggy

<< < (18/31) > >>

Bigneda:
Jos jednom da ponovim bitnu proveru zazora izmedju diferencijala i piniona na kardanima, to nije pravljeno za ogromne momente koje imamo kod elektro varijanti i definitivno su najoptereceniji delovi !

Inace jedva cekam prvi susret na Galovici ova sezona definitivno mnogo obecava :)

matovic:

--- Quote from: Bigneda on January 15, 2012, 11:40:06 PM ---Jos jednom da ponovim bitnu proveru zazora izmedju diferencijala i piniona na kardanima, to nije pravljeno za ogromne momente koje imamo kod elektro varijanti i definitivno su najoptereceniji delovi !

Inace jedva cekam prvi susret na Galovici ova sezona definitivno mnogo obecava :)

--- End quote ---

Da da, to sam sredio pre voznje... bice extra kad ove sezone izadje na stazu 7-8 Losi-a u isto vreme  :)aplauz

magic:
@ Matovic

Kada kazes barem jedan zub manje na pinjonu pretpostavljam da to kazes na osnovu temperature motora. Samo da ti skrenem paznju da spoljna temperatura isto jako utice na temperaturu motora i da je juce bilo oko 0, tako da na to slobodno dodaj jos 30C za leto. Isto tako baterija gube znacajno na performansama ispod 10C tako da je i to uticalo na ukupnu nizu temp. motora. Ne znam sa koliko zuba si juce vozio ali na leto barem 2 manje ako ne i citava 3.

Nisam 100% siguran da si razumeo ono sto je rekao Bigneda, a jako je vazno, vezano za zazor jer nisi nigde pokazao da si to sredjivao. Ako i jesi nije za zgoreg tacno reci o cemu se radi. Nije mislio na zazor izmedju malog zupcanika na motoru i velikog na centralnom diferencijalu nego na zazor izmedju malih kardana i zupcanika na prednjem i zadnjem diferencijalu, a to se radi pomocu podloski. Postoji Losi set podloski upravo za tu namenu, ne znam kataloski broj napamet, provericu pa cu javiti. Ovo naravno vazi i za sve ostale modele i brendove!

poz

matovic:
Da juce je bilo prilicno hladno, -1 kad smo vozili. 16 zuba je stavljeno ali samo za probu. Za leto ce verovatno ici 15 zuba i hladnjak sa ventilatorom na motor (to vec imam spremno).

Sad nisam ni ja siguran sta ste mislili pod "zazorom" izmedju zupcanika :)

Jel pricamo o ovome?

Ako je to to o cemu pricamo onda da, nije dosao sa podloskama kao sto rekoh negde gore a ja u toj dimenziji nemam nista. Daj link/part number kad nadjes vremena :)

Prednji i zadnji diff jos nisam otvarao, to sledi sledeci vikend.

Poz.

Bigneda:
Nije to, ono o  cemu pricamo odnosi se na zazore izmedju piniona na krajevima kardana koji POKRECU prednji i zadnji diferencijal ! Mali pinioni u kucistu u kome stoji i diferencijal a pokrece spoljni prsten diferencijala odnosno sam diferencijal !

E taj luft je NAJBITNIJI za nadgledanje na SVIM modelima ! ...on se podesava shimovima koji se dodaju sa obe strane diferencijala, i posebnu paznju obratiti na lezajeve koji drze diferencijal ! Oni isto vremenom dobijaju luft a to se ne moze kompenzovati podloskama vec se moraju zameniti lezajevi !

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version