RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Losi 8IGHT-T 2.0 truggy

<< < (17/31) > >>

Bigneda:
taj problem sa malim spur-gearom se lako resava podloskom ispod nosaca diferencijala kad se stavi veci ;) ...tako je bar 'fabricki' kod kyosho modela !

Kad se ide na 48+ zuba na centralno podmecu se ispod nosaca srednjeg diff-a podloske, verovatno ce morati taj cep da se skloni al ce barem raditi ;)

Sto se tice guma, veruj ;) ...sve je to davno probano i bolje gume od AKA cityblock i i-beam za nase uslove nema ;) a te kramponke su dobre kad ima mnogo gripa i recimo niske trave ali po prasnjavoj stazi klize ko po ledu ;) u odnosu na gorepomenute

matovic:

--- Quote ---taj problem sa malim spur-gearom se lako resava podloskom ispod nosaca diferencijala kad se stavi veci  ...tako je bar 'fabricki' kod kyosho modela !
--- End quote ---

E jeste imam dve neke "podloske" plasticne koje ne znam cemu sluze  :big smile... moguce da je to to... mada ovaj gornji "poklopac" (slika "Skoro pa gotova konverzija") koji ide preko centralnog diff-a definitovno nema mesta za veci spur... mada kao sto rekoh sve moze da se budzi uz malo gimnastike :)... no trenutno sam zadovoljan  (res)

Ma bre bitno je da je meni model stigao  :)aplauz

sman:
Lepa "igracka" u zdravlje da je vozis ;namig. Ova tema se razvija u dobrom pravcu i nadam se da ce koristiti mnogim, naravno i meni jer sam pre neki dan i ja pazario jedan tragy :big smile. Ispao je malo skuplji (230e) ali cu zato da ustedim na isporuku, jer treba jedan drugar da ga donese(samo se nezna kad 4e)...Do tad cu da mozgam elektro ili nitro ()-()
pozdrav!

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemnext&item=150733452227.html

magic:

--- Quote from: matovic on January 15, 2012, 12:05:35 AM ---
@magic
Kazes da je XQ S4016D servo kopija Savox-a? Ako je tako to nisam znao :).
Nemam pojma koji Servo Arm tacno... slikacu pa okaciti.

--- End quote ---

Ma ne neznam da li je kopija Savox, ucinilo mi se sa slike da je Savox, sada vidim da nije. No name, tj. kineski servoi uglavnom umaju Futaba ozubljenje.

Sto se prenosa tice situacija sa Kyosho ST-om je bila takva je da sa glow na elektro bez ikakvih drugih modifikacija i motorom Orion 3674 2050kV pinjon od 13 zuba je bio prava mera, makar za Galovicu a bez problema i za neku drugu brzu stazu. Najbitnije od svega je da mu je to bio i gornji limit po pitanju temperature (bez hladnjaka). Kada je spoljna temperatura bila i preko 35C motor je bio oko 65C. Jeste da je limit oko 80C, ali meni je i ovo puno!

Pretpostavka je da ce se 4074 2000kV manje grejati od 3674 2050kV, plus cu definitivno staviti hladnjak sa ventilarom na motor, tako da barem u teoriji 4074 moze da nosi jedan zub vise na pinjonu.

Kod Losi 8 imamo sledecu situaciju:

Zupcanici za bagi glow su, centralni ima 48T deo 3561, na prednjem diferencijalu treba izbrojati broj zuba deo 3509 i za mali kardan isto treba izbrojati broj zuba deo 3508.

Zupacanici za bagi elektro su svi isti kao za glow sem centralnog koji je plastican i ima 45 zuba deo 3562. Interesantno je da Losi u konverziji nudi pinjone od 15 i 16 zuba. Znaci em je prenos za 6% duzi zbog manjeg spura em jako veliki pinjoni (barem po meni posle iskustva sa ST-om). Mogu samo da pretpostavim je da je sve to pakovano pre jedno 2-3 godine kada je efiksnost baterija bila mnogo manja i da ni u snu nemoze da se poredi sa baterijama od danas. Pre 2-3 godine baterija pristojno opterecena nije mogla da da vise od 3.3-3.4V po celiji, danas 65-130C daju jako opterecene bez problema 3.7-3.9V po celiji a Amperi srazmerno rastu, samim tim i ukupna snaga kao i temperatura motora! Opet mogu samo da pretpostavim da danas dijapazon u kojem bi trebalo da se krecemo je 12-14 zuba na pinjonu uz 45-48 zuba na spuru.

Zupcanici za tragi glow su, centralni 50T deo 3515, na diferencijalu 43T deo 3511 i za mali kardan 10T deo 3507. Ceo prenos je skracen zbog vecih tockova tako da opet prepostavka je da sve gore napisano vazi i ovde. Ja cu ovde na centralnom svakako ostaviti metalni od 50 zuba jer su momenti kod tragija znacajno veci nego kod bagija i probati pinjone 12-14.

Naravno zadnji sudija ce biti temperatura motora, danas barem stanice imaju telemetriju pa ce to biti lako proverljivo u praksi.

poz

matovic:
@sman
Welcome to the club!  :big smile

Nisam odoleo pa sam sa klincem otisao do keja da probamo kako ide  :)aplauz

Za test run nije lose.... Da ici ce bar 1 zub manji pinion, tvrdje opruge pozadi itd.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version