RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Пројекат М 1022
presko:
Данас сам летео, покушавао да вежбам IMAC програм.
На моделу нисам ништа мењао. Модел лети добро, али ће мени требати више тренаже за прецизно летење.
tibeteagle:
Gos'n Preško, nemam dobro iskustvo sa HS-225MG servom. Bez obzira što je kvalitetan i sa većinom mesinganim zupčanicima, slaba tačka je prvi kod motora mali tanak plastični zupčanik, pa još i sa veoma malim zupcima. Imao sam više puta lom tih zubaca na malom Fun modelu sa sus motorom, ali na sreću bez posledica. Čak i ako se rukom jače pomera poluga servoa, koje inače treba izbegavati, može da se polome, ili ako se udari nehotice komandna površina na koji je povezan. O konstantnom dinamičnom opterećenju na modelima sa SUS motorom da i ne govorim. Zašto su konstruktori to ovako rešili ne znam.
Na slici dole se vidi jedan moj stari koji nisam ni popravljao od tada. Sa crvenim strelicama se vide oštećeni zupci, skoro polovina zupčanika, a sa zelenim zdravi. Problem je još i u tome što je pogonski zupčanik veoma mali (na žalost ne vidi se na slici) pa je sprezanje zubaca jako mali.
Zamenite.
presko:
Hvala na upozorenju!
Ovo sam primio k' znanju, ali trenutno nisam u mogućnosti da ih menjam (isti servoi su i na krilcima).
Jedino me teši da su servoi potpuno novi.
miša2002:
Onaj zvuk motora, koji ide kroz snimak, znaš odakle potiče...
Nedostaje oko minut snimka, ali to je onaj deo kad smo imali napad letećih mrava i skakavaca, a završnica je (___)
Originalni snimak je mnogo boljeg kvaliteta. Dogovorićemo se kad i kako da ga preuzmeš.
presko:
Мишо, браво и хвала за снимак.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version