RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Пројекат М 1022
presko:
Пре завршетка планкирања, скалпером сам на пар места прорезао постојећи планк и на тај начин обележио линије одсецања крилца, а да бих олакшао каснији посао.
Потом сам завршио са планкирањем крила.
Залепио терминезон.
Обрадио га и са тим завршио прву фазу израде крила.
По завршетку друге половине крила модел је изгледао овако.
drjack:
"Stara frajla" super izgleda. Samo napred Presko :)aplauz
presko:
Остало је још да се доврше крилца.
По већ обележеном резу сам их прво одсекао.
Потом сам дотерао контуру крилца и профилисао му нападну ивицу.
Урезао лежишта за шарке, ...
... а потом их и улепио.
Овим је конструктивна градња крила била завршена.
presko:
Следећа модификација се односила на пресвлачење крила, односно на материјал са којим сам то урадио.
Крила сам пресвукао са ''Solar Tex''-ом. Зашто? Први пут сам радио са њим и оно, што ме је определило да га испробам, била је могућност његовог фарбања. Хтео сам ово да пробам, не толико због овог модела, већ због неких будућих пројеката о којима размишљам.
Значи ''Solar Tex'' је пластична термо фолија која се пеглом, слично као монокот, лепи на модел. Пре пресвлачења крила урадио сам пробу, у циљу упознавања понашања фолије.
Прво што сам уочио је да ''Solar Tex'' захтева много веће температуре него монокот и да се мање деформише на високим температурама од монокота. Због овга, бар ми се чини, мало је лакши за рад.
Друго, што сам морао да урадим, је да проценим максималну радну температуру. Монокот, кад се прекорачи максимална температура, прогори, направи се рупа и створи велике проблеме. ''Solar Tex'', кад се прекорачи максимална температура, почиње прво да се дими, али остане цео. То даје времена да се склони пегла. Ово је велики плус.
Поступак пресвлачења је сличан раду са монокотом.
banbo:
N moju veliku zalost, ja jos nisam sklopio FPV trkaca, ali mi je drago da jos uvek imamo "prave" modelare, koji sa takvom posvecenoscu i dalje izradjuju svoje modele. Svaka cast i (res)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version