RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Пројекат М 1022
alzo:
--- Quote from: presko on October 13, 2017, 10:13:40 PM ---
На крају, пошто сам изпроверавао како је све оо легло, сетих се свог друга Зорана.
--- Quote from: alzo on August 28, 2017, 10:05:36 AM ---E da su meni samo šarke ja bih pevao.....krenuo sam da sastavljam Sun bird jedrilicu sa HK, balza kit, uputstvo nikakvo a ja nikad nisam radio modele od balze....sve sam poslagao i pripremio za sklapanje ali nikako da stisnem petlju i krenem da radim krila. Sve mi nešto smeta, te sam nervozan, pa mi vruće, pa me nije dan....valjda će se sklopiti kockice.....jednom 8) ;)
--- End quote ---
Зоки како напредујеш?
--- End quote ---
Pa onako (fiu) ali bice cim ova vrsalica od prosle nedelje poleti kako treba 8) :big smile
presko:
Данас нисам ништа специјално радио. Преконтролисао сам радове из предходног дана. Биће мањих дорада, али и ...
... има и један озбиљан пропуст. Оквир 2 сам морао да ојачам композитом на месту спајања, али сам потпуно заборавио. На срећу, с обзиром да сам залепио само леву оплату, то је и даље могуће.
presko:
Данас сам ојачавао поправљане спојеве композитом, епокси смолом и стакленом тканином уз додатак аеросила.
Прво, спој пређем смолом помешаном са аеросилом да бих попунио пукотине, а потом преко њега залепим стаклену тканину са епокси смолом.
Припремио сам одговарајуће комаде стаклене тканине и замутио смолу.
Прво сам одрадио најнеприступачнији спој и то са тканином од 163gr/m2.
После сам урадио ојачања уздужника и то са тканином од 50gr/m2.
Доње уздужнике на месту споја са предњим делом трупа ојачао са са два слоја тканине од 50gr/m2, с обзиром да у овој зони труп трпи велико оптерећење од савијања проузрокованог моментом од аеродинамичке силе на хоризонталном репу.
Такође сам ојачао и спој трупа и цев кроз коју пролази бајонет и то са тканином од 50gr/m2. Ојачао сам спој цеви са оплатом трупа, исто као и спој цеви са унутрашњом кутијом.
presko:
Данас, на жалос, због обавеза на послу, ништа нисам радио.
presko:
Данас сам ојачане спојеве очистио од вишка композита и обрадио.
Овим је труп спреман за лепљење оплате са десне стране.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version