RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Пројекат М 1022
presko:
Пошто се смола осушила, започео сам са обрадом ојачања.
Од раније ми је остало да обрадим ојачање у зони везе крило-труп, па сам и то урадио.
Урадио сам још једну ствар. Улепио сам унутрашње вођице трна за позиционирање угла уградње крила. Вођице нисам правио нове, већ сам искористио старе, пошто сам их извалио из остатака модела и очистио.
Још мало ђубрета.
Вођице сам центрирао и потом залепио белим лепком.
Кад се лепак буде осушио, моћи ђу опет, први пут после пада, да саставим труп и крила модела.
presko:
Дошао је тренутак да се мало позабавим и крилима.
Лево крило је, запањујуће, прошло само са огреботином без икаквог лома.
На десном крилу су оштећена два ребра и нагњечена нападна ивица на крају крила. Ништа озбиљно.
Бајонет крила је пукао и остао у крилу. За почетак га је требало извадити. Остао је да вири из крила таман колико треба.
Кроз њега сам пробушио отвор Ф3mm.
Кроз отвор сам провукао комад челичне жице Ф3mm и са лакоћом извукао поломљени бајонет.
Сада сам могао да саставим модел.
Прва контролна мерења и визуелни преглед су показали да је све одлично „легло“.
Биће још мало „пеглања“ трупа у зони спајања са крилима, али, све у свему сам више него задовољан.
presko:
Наставио сам са пресвлачењем трупа композитом.
Прво сам горњу оплату трупа, на месту спојева, пресвукао епокси смолом и стакленим платном од 25gr/m2. Овим сам обезбедио да, после фарбања у току експлоатације, боја и гит не пуцају на овим местима
Остале спојеве, оштећења као и незаштићен шпер, сам пресвукао епокси смолом и стакленим платном од 50gr/m2.
presko:
Данас сам обрадио ивице и благо пребрусио, предходно, нанесени композит.
presko:
Још мало епоксирања трупа. Ивице отвора кабине сам обложио стаклом од 50gr/m2, а доњаку трупа са стаклом од 163gr/m2.
Да бих могао да завршим предњи део трупа, морам прво да поправим поклопац мотора. Непосредно после пада модела, мислио сам да ћу морати да правим нови. Међутим, кад сам га, касније, мало боље погледао, одлучио сам да и њега поправим.
Почео сам са скидањем напрсле боје и гита.
Радио сам, мало, док ми није досадило. Биће тога још.
Још нешто. Док сам данас поподне радио, стигла ми је пошиљка од Владе из РЦ Србије.
Између осталог нови спинер, нови бајонет и ''Solar Tex'' за пресвлачење задњег доњег дела трупа и поправку крила. Пошиљка је стигла експресно за пет дана од дана наручивања.
За ''Solar Tex'' сам се одлучио из практичних разлога.
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,8600.msg113756.html#msg113756
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version