RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Пројекат М 1022
presko:
Како сам требао да офарбам алате за Ик 2, одлучио сам да данас о истом трошку офарбам и труп BG Košave, али само у зoни поправке.
Прво сам морао да ољуштим сву оштећену боју.
Потом сам труп очистио и одмастио метил алкохолом.
После чишћења сам труп пребрусио финим папиром за брушење дрвета и самолепљивим тракама заштитио зоне које се не фарбају.
Након овог је уследило фарбање дво компонентном акрилном бојом.
presko:
Боја се осушила па сам је исполирао и то водополирним папирима градације 800 и 1500 на мокро.
После тога сам монтирао стајни трап.
Искористио сам то што сам скинуо поклопац мотора да проверим филтер горива и да мало заврнем иглу лер гаса пошто ми се чини да је смеса на леру богата.
Монтажом поклопца мотора, елисе и спинера модел је спреман за лет.
presko:
19. септембар 2021.
Поново слетање са угашеним мотором.
presko:
--- Quote from: presko on November 29, 2011, 10:46:31 PM ---Скоро четири године нисам ништа значајно правио. С једне стране, ужелео сам се рада, а са друге стране појавио ми се вишак мотор. Наиме “OS MAX 61 FSR” који је био на “Кристен иглу” (CHRISTEN EAGLE), показао се нeдовољно јак за овај модел. Последица овог је била да је “игл” добио нов мотор, а ја сам за стари мотор почео да пројектујем и правим нов модел.
Први корак је био одлучити шта правити. Ту није било великих дилема. Како смо започели са “IMAC” такмичењима, донео сам одлуку да нови модел буде акробатски, који би могао да учествује у истим. Ова одлука је поткрепљена чињеницом да је овај мотор, већ, био на, некадашњим, F3A акробатским моделима и да се показао добар за ту категорију.
Из ранијег искуства сам знао да модел за овај мотор не би смео да има већу масу од 3.5kg, да би оптимално специфично оптерећење крила било око 7kg/m2 и да би добар релативни волумен хоризонталног репа био око W=0.65. Ове вредности су ми дефинисале, почетну, величину модела.
Други корак је био да још једном погледам и проанализирам актуелне моделе.
Трећи корак је био да видим шта могу искористити од предходних мојих пројеката, а што би ми уштедело и време и новац. Ту се нашао калуп за композитни капотаж мотора, калуп за терминезоне крила и комплетан стајни трап.
Овим је све било спремно за почетак радова.
--- End quote ---
Десет година ! ...
presko:
Дошло је време да се и „BG Košava“ врати на писту.
Проверио сам функционисање радио опреме и урадио детаљан визуелан преглед модела. Све је било у реду.
Тежиште сам бацио на проверу горивне инсталације. Сва црева су била читава.
У филтеру није било труња, то јест било какве прљавштине.
Међутим мрежица је била замашћена.
Ово се најлакше, по мени, чисти спаљивањем упаљачем.
Мало сам одврнуо и иглу минималног гаса.
Ово ми је немогуће учинити док је поклопац мотора на моделу, а у последњим летовима прошле сезоне учинило ми се да је мотор мало постан на малом гасу.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version