RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Pitts Python 50cc
marko:
--- Quote from: Nimbus on March 26, 2012, 03:54:55 PM ---
Biela elise su jako teske
Marko
--- End quote ---
Mare, ne razumem sta znaci to "jako teske" .
Ako mislis na koeficijent iskoriscenja, kod Mejzlik- S je 1.3, dok je Mezlik-W 1.4, isto kao i kod Biele.
To znaci, da ako bi zeleo isti potisak/maks. bzinu/odziv na gasu izmedju Mejzlika-S i Biele, treba uzeti Bielu manjeg precnika i dobije se ista stvar.
Ovo ti pricam iz licnog iskustav posto imam Mejzlika S 27X10 i Bielu 26x10 koje imaju iste preformanse, barem kod mene.
Mase im se razlikuju neznatno (jednake su tezine).
M. (pijemo)
Nimbus:
Koliko sam cuo od kolega iz Slovenije koji su koristili svakakve elise, pa tako i citajuci po stranim forumima, Biela elise nisu na bas dobrom glasu.
Mejzlik je takodjer teska elisa, ali je jako kruta i na velikim okretajima se ne savija naprijed tako da je ucinkovitost elise jednaka kroz cijeli raspon okretaja motora.
Na kakvom avionu/motoru si usporedjivao Mejzlika 27x10 i Bielu 16x10, i u kakvom letu?
(pijemo)
zajo:
Ja mislim u pocetak dvokraka pa kasnie mozes na 3kraka. Uzmi Turnigy 3D i gotovo :big smile
marko:
Mare, koeficijent iskoriscenja (ucinkovitost) Biele je 1.4, a Mejzlika je 1.3.
Brojevi su brojevi i detetu je jasno koji je veci.
Sada po forumam sam i ja citao razne stvari i ako malo procitas izmedju redova videces da je u sustini to sistem:ciganin hvali svog konja.
Tipovi su placeni/sponzorisani/dileri odredjenog brand-a i hvale svoj prizvod.
Mislim da je taj odnos Biela/Mejzlik, kao na primer Crvena Zvezda/Partizan ....
Proba je izvrsena na H9 Sukhoi-ju sa DLE111.
Tip letenja je freestyle (malo precisiona i uglavnom 3D).
M. (pijemo)
marko:
Torima i ja mislim isto, al malo ce me boleti novcanik ako tako bude.
Jedino ako me ne spase Turnigy 3D. lol
M. (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version