RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
CMPro Zero 2100mm
soprano:
Evo o cenu je moj brat pisao,ti je postolje na kome ce se raditi i koje ce sluziti za pakovanje modela.Da se nadovezem na celu pricu o pocetku radova a to je da necemo zuriti sa radovima i ovo ce biti proekat u kome ce i moj brat u celosti da ucestvuje.To meni daje na vremenu da se jos malo izvozam na ovim trenaznim modelima i kad dohvatim ovu pticurinu hocu da budem siguran u sebe,sto se tice letenja.
disljenko:
Evo da se pohvalim da su stigli trapovi i ceo mehanizam za Zeroa. Kao sto sam i pisao uzeo sam kompletan Robartov sistem i Dubro tockove od 4". Za sve ovo najvise je zasluzan Mirce koji je ovo doneo iz Amerike. Ovom prilikom ti se jos jednom neizmerno zahvaljujem, hvala Mirce !!!
Juce sam bio do Mirceta i bez obzira sto je dan bio los, mi smo se odlicno provodili. Imao sam priliku da vidim dosta slika i snimaka sa ovogodisnjeg TOP GUN-a i Mircetovih putesevstvina. Bilo je super slusati sve te price i dozivljaje iz prve ruke.
Kod robartovog sistema trapova nema nista sto vec nije vidjeno, ali evo par slika kako to izgleda...
Evo par slika koje su slikane kad sam svratio do Mirceta neposredno pre odlaska u USA. Tad sam se bas lepo proveo(mislim kao i uvek kod Mirceta), palili smo motor od Zero-a , pa zatim od Hellcata. Umedjuvremenu nam se pridruzio i Bane i druzenje se nastavilo do sumraka.
Prve 3 slike su uslikane u nekom levom modu na aparatu a to sam provalio tek kasnije ali ostale su ok...
Sloba:
Baš je veliki, sve čestitke.
Interesuje me kakva je reakcija carinika kada vide ovako nešto veliko i kako to "sankcionišu". Jednom prilikom (davno) sam uvozio jedrilicu od 2m i komentar carinika šapatom svom kolegi je bio: "Pogledaj ga molim te, mator čovek a još se igra kao dete". Da li se ovo u međuvremenu nešto promenilo?
disljenko:
Pozdrav svima, evo konacno su se stekli uslovi i poceli smo sa sklapanjem Zero-a. Krenuli smo od montaze kapotaza. Tu smo odradili neke izmene u odnosu kako je predvidjeno od brace kineza. Oni su predvideli da se kapotaz montira na jednom prstenu od spera koji dolazi uz avion, a mi smo napravili jos jedan takav i napravili sendvic. Za ucvrscivanje ovog rama koji nosi kapotaz koristili smo srafove od 4mm koji prolaze kroz camove klocnice koje smo morali sami da ubacimo i izkrojimo. Prvo su ulepljene te camove klocne u sva 4 ugla i nakon malo smirglanja istih postavljen je kapotaz da vidim kako to stoji i izgleda na modelu.
Posto je sve izgledalo kako treba ulepljene su preostale klocne koje sluze za srafljenje kapotaza a pored toga ukrucuje celu tu konstrukciju koja ce nositi kapotaz.
Kada se sve to lepo osusilo burazer je izbusio rupe za fiksiranje dummy izduva i postavlili smo ih na taj nosac. Evo jos par slika da vidite kako sve to izgleda na modelu. Prilicno sam zadovoljan dosadasnjim ucinkom i kako je sve to ispalo.
Rad na kapotazu jos nije gotov, ima tu jos malo posla. Pre svega hocu da ubacim jos jednu klocnu od camovine u skroz gornjem delu jer mi se cini da je tu konstrukcija malo slabija i savija se. Pored toga treba da se ofarba u crno seo nosac i jos malo osmirglati i doratiti neke delove. Time bi posao oko ovog nosaca bio zavrsen.
Sledeci korak je da se izbuse rupe na kapotazu za srafove preko kojih ce se isti i pricvrstiti. Planiram da ojacam i firewall sa unutrasnje strane trupa, tj. prelaz sa trupa na drvo. (pisacu o ovome kad bude odradjeno). Nakon toga sledi ugradna kutije za motor i sam motor.
Imam jedno pitanje za sve vas, da li kapotaz stoji kako treba? Tj. da li treba jos malo da ga izvucem ili da udje (da se preklopi) u trup. Gledao sam dosta slika ali nisam mogao da nadjem bas lep ugao sa kog bi se lepo ovo videlo pa sam kapotaz postavio nesto priblizno i cini mi se da stoji kako treba ali svaka sugestija je dobrodosla. Cekam vas odogovor pa da busim rupe za srafljenje kapotaza.
Evo toliko za sad, pozdrav !!!!!
vpanin:
Ajd neka je sa srecom...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version