RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Kyosho Inferno NEO ST Race Spec

<< < (3/3)

matovic:
Evo sad bas gledam, poslednja 2 paketa recimo ovog meseca:

towerhobbies $86.34 (shipping $6) - dazbine 2500 din
hobbyking $89.37    (shipping $17.95) - dazbine 1800 din

magic:
Samo da vas sve podsetim da ovaj forum redovno cita i carina pa vas molim da obratite paznju sta pisete!

poz

Bigneda:
ST US je prethodnik ovog novog Neo ST modela i velika vecina delova je ista, ono sto je razlicito je uglavnom estetkog karaktera.
Dobar i izdrzljiv model, jednog Kristijan vozi vec vise od 3 sezone uspesno i bez vecih kvarova. Ostale sam ja uglavnom testirao i modifikovao da bi dobio priblizno upravljanje Race modela i na kraju odustao i kupio  R varijante a ovi su otisli u druge ruke i manje vise se jos uvek uspesno voze ;)
Ono sto bih istakao u vezi ovog model je da je jeftin za odrzavanje i prost za servisiranje sto je po meni jako bitno :) ...delova ima svugde i nisu skupi a kvalitet je odlican !
Za 2-3 zadnje sezone i 3-4 ovakva modela nije se polomila ni jedna plastika na trapu, konkretno mislim na prednje i zadnje viljuske, a onda sam ja polomio 2 u 2 nedelje ALI mojom krivicom posto su vec bile napukle. Zamenjene novima i sigurno ce trajati jos par godina ;)

Sto se modela sa R oznakom tice a pod time mislim na ST-R i ST-RR (najnoviji EVO jos niko nema u Srbiji a i nema neke razlike osim estetskei par sitnica) oni su pravljeni kao cistokrvni trkaci sto su i dokazali u dugoj karijeri na svetskim pistama. Njihovo odrzavanje je DALEKO skuplje ne toliko u smislu cesceg servisiranja nego u drasticno vecoj ceni delova, neki i papreno skuplji ! Ono sto je dobro je to da se i ti skupi mogu zameniti jeftinijima od 'civilne' verzije bez ikakvih problema ;)
Naravno osim izgleda oni imaju i dosta poboljsanja u odnosu na obicnu verziju, kako u lezanju i skretanju tako i u mogucnostima podesavanja za svaku stazu posebno.

magic:
Exploded view

http://www.kyosho.com/jpn/support/instructionmanual/stadium_truck/pdf/31683_Inferno_NEO_ST_RS_EX.pdf

ovako najbolje moze da se vidi konkretno koji su delovi korisceni i koja je razlika u odnosu na ostale Kyosho modele i sta je eventualno kompatibilno.

Meni se ovde najmanje svidjaju amortizeri ali ostalo sada kada sam ponovo malo pogledao i nije tako lose.

Mozda sam bio malo previse grub u svom prethodnom postu vezanom za ovaj model ali i dalje stojim iza toga da kao nov nije dobra kupovina, kada bi imao da se nadje polovan e to bi vec bila druga prica ali to nece skoro jer je model tek izasao.

Ovaj model moze da bude interesantan nekome ko ne razmislja o elektro varijanti i kome staza nije jedino i najbitnije mesto. Zasto sve ovo kazem, pa zato sto u slucaju prebacivanja na elektro treba prodati "visak" delova a to je uvek ili nemoguca misija ili veliki gubitak novca. Ako neko redovno ide na stazu i trka se sa ostalima onda ce pre ili kasnije pozeleti barem bolje servoe i bolje amortizere, trosak od cirka 150E sto je po meni previse ulaganja koje se ne isplati. Mana je i Kyosho stanica u smislu nabavke dodatnih prijemnika koji nisu jeftini, sama stanica je Ok ali je prekticno vezana za ovaj model. U slucaju nabavke neke druge, bolje stanice, onda opet prodaja i gubitak love ...

Osnovni modeli su super da se udje u hobi, najbolje je kada su polovni jer je tada investicija daleko prihvatljivija. Posle toga covek vidi, nauci sta je to sto se njemu svidja pa polako krene ka necem boljem ili verovatno odustaje od cele price. I uvek je lakse prodati polovan model koji nema veliku cenu.

poz

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version