RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Kyosho Inferno NEO ST Race Spec

<< < (2/3) > >>

Bigneda:
Pa na tih 320 jos nekih 50tak postarine, pa onda na tih 370 porez i carina izadje to oko 500 otprilike :)
Ja sam se uglavnom trudio da ne porucujem pakete vec da ih sam kupujem u inostranstvu ili zamolin nekoga da ih donese, u tom slucaju se u najgorem slucaju plati cena iz prodavnice a moze i dosta nize. ;)

Ako te zanima ovaj konkretan model probaj da ga nadjes u okruzenju pa da vidimo sta moze da se uradi oko transporta !

magic:
Da nazalost toliko bi te izasao na kraju. Racunaj da je transport zbog veclicine kutije oko $80, mozda i nesto skuplji. Znaci faktura koju vidi carina je na $500 a to je danas 400Eur. Na to ide 10% carine i na sve to zajedno jos 18% PDV-a, sto je ukupno 520Eur + carinski pregled + provizija za slanje novca tu smo na 540-550E kao sto sam ti vec rekao.

Moje iskustvo sa Amainhobbies je da za sitne delove cena koja je tamo u $ do kuce u SRB je to cena u Eur  +5% do 7%. Ja uvek biram tip postarine za koju imam tracking jer mislim da je to ipak pametno, a ona je nesto skuplja. Za vece stvari, tipa auto, postarina je daleko veca zbog volumetrije i tezine kutije, samim tim ova racunica vise ne vazi!

poz

matovic:
Postarina za "ovako veliku" kutiju kosta mnogo, sigurno bar $150. Ja sam za savage-a postarinu iz Kanade platio $109 i to ground shipping najeftinije (putuje 45 dana). Paket je bio osiguran na $300 pa je na toliko placena i carina i PDV. Ne zaboravite i uslugu speditera 5000 din :). Koliko se secam, domace dazbine su me ukupno kostale 12800 din.

Dakle maltene platis shipping + dazbine koliko i model.  :sljus

matovic:

--- Quote from: alpha on January 20, 2012, 09:30:50 PM ---To se ne isplati narucivati preko neta.Samo ako neko ide preko pa da donese.

--- End quote ---

Shipping za ovaj model preko amainhobbies bi te kostao:

$354.99     - UPS Worldwide Saver - Discounted!     -- ships Fri, Jan 20, estimated delivery Wednesday, January 25 **

:)aplauz  (res)

matovic:

--- Quote from: alpha on January 20, 2012, 09:52:22 PM ---A carina,pdv i ostale gluposti?

--- End quote ---

Nije valjda da stvarno razmisljas o tome?  :big smile

Model: $419.99
Shipping: $354.99  (___)
Carina: $42
PDV (model + carina 10% + pdv 18%): $83
Spedicija: oko 5000 din
--------------------------
Ukupno: $900 + 5000 din :)

Po novom zakonu carina + PDV se placa na vrednost proizvoda, ne i na shipping kao ranije. Za spediterske usluge ne znam da li se nesto menjalo.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version