ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Sigurnost pre svega

<< < (3/7) > >>

tibeteagle:
Dobar je ovaj metalni ormar. Zadovoljava sve ISO standarde sigurnosti vezano za okolinu. Sve je na jednom mestu i zaključano od maloletne i znatiželjne dece. Ali kada se LiPO pri punjenju možda zapali, gore će sve sa njim u kompletu unutra.  :big smile Zato bi bilo doro dodati šlag na tortu i da se ugradi i dimni senzor, koji će pri pojavi dima u ormaru isključiti glavnu strujnu sklopku i pokrenuti tuš slavinu. Od sigurnosti nikada dosta, ali ne treba ni preterati.
Kako najveća opasnost preti samo od paljenja LiPo pri nekom kratkom spoju, dovoljno je samo njega zaštiti. Ne verujem u magične najlonske vreće, pa recimo ovako nešto je dovoljno.

;namig

JLZ:
Sad sam bio u Merkuru i ima metalnih sanducica za 2.500din. :)

pnedic:
Mozda staro sanduce za postu ?

@ivanmagd
Bravo majstore, napravio si sef za punjenje LiPo - svaka cast ! Odlicna ti je ideja, o kojoj cu i ja da razmislim.

Kako si krenuo, mogao bi jos da dodas i one laserske zrake (iz filmova) da zasvira alarm ako neki mis pridje kutiji :)

soprano:
Ne bih preporucio postansko sanduce jer se ono pravi od veoma tankog lima.Posetite neku radnju sa elektro materijalom jer oni imaju male i jako zgodne ormancice.

kole:
@ ivanmagd - ako dodje do nezeljene vatre u punjackoj sekciji temeperatura ce biti prilicno velika a ti cuvas resto baterija iznad svega toga  mmmm

@ tibeteagle - pa nije li voda ne preporucljiva za gasenje lipo-a. Koliko ja pamtim lipo se gasi specijalnim prahom ili prekrivanjem peskom.  :big smile

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version