RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Sklapanje Hexakoptera - Problem
gizmo:
Palica gasa bi trebala da ti bude leva koja slobodno ide gore dole, a sve ostale se same vracaju u sredinu.
--- Quote ---Kada startujem motore, i palica stoji na sredini motori rade nekom određenom snagom (ne mogu da procenim koliko jer nemam propelere još montirane)
--- End quote ---
Ovo je jedan od razloga sto ponavljamo da se sve prvo isproba i proveri bez elisa. Sa takvom postavkom i prikacenim elisama MK bi ti se verovatno zalepio u plafon i vrlo moguce naneo neke povrede.
milan_vranic:
Naravno da je normalno da ti se palica gasa vraca u sredinu kod MX20, vec sam to napisao ali ne citas a i dobio si upustvo na ES-u o detaljnom podesavanju mx-20 za mikrokopter.
Kada jednom naviknes na takav setup, nikad se neces vratiti na staro (mode 2, gde je palica slobodna).
Znaci kad podesis na VARIO i kad pustis palicu da se sama vrati na sredinu, letelica ce uvek da hoveruje, bez obzira na teret koji nosi...
Ako pak bas moras da koristis na 'old school' nacin ;), onda lepo otvoris upustvo stanice, stranicu br. 18. i vidis kako da je otvoris i skines feder na palici...
Uostalom pogledaj kako Holger koristi MX20 ( na pocetku videa objasnjava), valjda covek zna o cemu prica ;)
danko:
--- Quote from: gizmo on February 06, 2012, 04:10:48 AM ---Palica gasa bi trebala da ti bude leva koja slobodno ide gore dole, a sve ostale se same vracaju u sredinu.
--- End quote ---
Kako mislis sve ostale? Imam levu koja mi je gas, i desnu koja regulise smer.
Da li leva palica ne treba da se vraća sama na sredinu, već da stoji na dnu?
danko:
--- Quote from: milan_vranic on February 06, 2012, 11:09:38 AM ---Naravno da je normalno da ti se obe palice vracaju u sredinu kod MX20, vec sam to napisao ali ne citas a i dobio si upustvo na ES-u o detaljnom podesavanju mx-20 za mikrokopter.
Kada jednom naviknes na takav setup, nikad se neces vratiti na staro (mode 2, gde je palica slobodna).
Znaci kad podesis na VARIO i kad pustis palicu da se sama vrati na sredinu, letelica ce uvek da hoveruje, bez obzira na teret koji nosi...
--- End quote ---
U upustrvu na mikrokopter.de za podešavanje stanice sam upravo našap da se tu stanica treba prebaciti na mode2.. Na koji mod onda da prebacim stanicu da bi radila kako treba?
milan_vranic:
JA pricam o upustvu koje si dobio uz stanicu... ako ga nemas skini ga odavde: http://www.graupner.de/en/products/1d80881f-8353-4c86-8a6d-2ebefc64e1c1/33124/product.aspx?tab=downloads
MAda mislim da je greska da to radis jer je mnogo bolje leteti u VARIO modu.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version